Zagorje
Bajka na dlanu

Puhački orkestar DVD-a Špičkovina ponovno oduševio – izvedbe pratila i zamjenica župana Petek

Datum objave: 17. prosinca 2023.

U Zaboku je 17. prosinca 2023. godine održan cjelovečernji koncert Puhačkog orkestra Dobrovoljnog vatrogasnog društva Špičkovina.  Izvedbe orkestra pratila je brojna publika u kojoj je bila  i zamjenica župana Jasna Petek, kao i gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek te predsjednik DVD-a Špičkovina Mladen Bartol.

Puhački orkestar Dobrovoljnog vatrogasnog društva Špičkovina osnovan je 1939. godine te djeluje kao sekcija unutar Dobrovoljnog vatrogasnog drustva Špičkovina. Orkestar u sastavu ima četrdesetak članova i kontinuirano vrši popunjavanje novim članovima preko interne glazbene škole.  Orkestar kroz godinu nastupa na svim  proslavama i manifestacijama u gradu Zaboku i Krapinsko – zagorskoj županiji te šire. Od 2013. godine je na Državnoj smotri hrvatskih puhačkih orkestara sudjelovao čak pet puta.

Na koncertu je istaknuto kako su odlični rezultati Puhačkog orkestra DVD-a Špičkovina jasan pokazatelj velikog  truda, marljivog rada i kontinuiranog zalaganja svih njegovih članova , a posebice umjetničkog voditelja i dirigenta, profesora Ivana Keneka.


Fotogalerija