Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 28. travnja 2015.

Tridesetak studenata iz svih krajeva Hrvatske je protekli vikend, 25. i 26. travnja, posjetilo Krapinsko-zagorsku županiju. Posjet je organiziran u okviru projekta Udruge Zagorskih studenata Putovima Hrvatskog zagorja 2015. Ovaj projekt je osmišljen s ciljem upoznavanja hrvatskih studenta sa zagorskim kulturnim i prirodnim znamenitostima.

Studenti su u ova dva dana obišli skoro sve krajeve Zagorja. Posjetili su Mariju Bistricu, Krapinu, Trakošćan, Lepoglavu, Hum na Sutli i Veliko Trgovišće.

Jurica Gregurić, jedan od organizatora projekta i član Županijskog savjeta mladih, ističe da su sudionici posjeta oduševljeni zagorskim znamenitostima i njegovim tradicijskim obilježjima. Posebno ističu posjet Muzeju krapinskih neandertalaca kao jedinstven doživljaj. Studenti iz raznih kutaka Hrvatske obećali su svojim domaćinima da će Zagorje i njegove znamenitosti preporučiti svojim kolegama na fakultetima, ali i obiteljima i prijateljima u vlastitom zavičaju.

Ovaj projekt su kao osobito vrijedan prepoznale i podržale predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki i ravnateljica Muzeja Hrvatskog zagorja Vlasta Krklec.

Udruga Zagorskih studenata postoji od 2008. godine, a njezin temeljni cilj je okupljanje i druženje studenata s područja Hrvatskog zagorja te promicanje i zaštita njihovih interesa kao i kulturnih i tradicijskih obilježja Hrvatskog zagorja. Udruga je, u skladu s navedenim ciljevima, organizirala i  ovaj projekt Putovima Hrvatskog zagorja 2015.