Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 12. svibnja 2015.

Udruga Codium osnovana je u Splitu 2009. godine te okuplja inženjere biologije i doktore prirodnih znanosti. Udruga se primarno bavi istraživanjem podmorja, edukacijom mladih i snimanjem edukativnih sadržaja čija je svrha približavanje prirodnih ljepota širokoj publici. 

Radionica „Mali istraživači podmorja“ govori o bioraznolikosti i ugroženim vrstama koje obitavaju u Jadranu. Koncipirana je na način upoznavanja učenika s ljepotama podmorja kroz kratko predavanje te prezentaciju mokrih i suhih preparata, i ono najzanimljivije, demonstraciju ronilačke opreme. Osim demonstracije, učenici su mogli isprobati disati na ronilački regulator, obući kompenzator plovnosti te izraditi mokre mikroskopske preparate fito i zooplanktona i iste mikroskopirati.

Cilj ovih radionica je podizanje ekološke svijesti kod mladih naraštaja te upotpunjavanje standardnog kurikuluma iz biologije dodatnim sadržajima. Inače, ovo je prvi put da je udruga Codium održala radionicu na području Krapinsko – zagorske županije.  Reakcije učenika i profesora bile su izuzetno pozitivne. Fotografije s radionice možete pogledati na web i facebook stranici udruge Codium. Također, udruga Codium je školi donirala didaktičko – edukativne materijale poput modela ljudskog kostura i LCD mikroskopa. Svi učenici dobili su prigodne majice napravljene za tu svrhu.  


Fotogalerija