Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 22. veljače 2017.

Radionica će početi predstavljanjem putopisa književnice, filmske kritičarke i aktivistkinje Mime Simić koja je u 9 ½ tjedana vožnje prešla 16000 km u SAD-u u sklopu poduhvata bilježenja (snimanje, zapisivanje) marginalnih identiteta u marginalnim prostorima mitske “Amerike”. Predstavljanje putopisa prikazat će nove poglede na medijsku pismenost mladih, a mladi će moći autoricu pitati sve što ih zanima.

Nakon predstavljanja putopisa slijedi radionica za srednjoškolce iz Gimnazije Antuna Gustava Matoš Zabok i SŠ Zlatar koju će voditi politologinje Ana Brakus i Maja Gregorić. Na radionici koja će trajati od 11:00 do 17:0 mladi će nadograditi svoja znanja o medijskoj pismenosti. Predviđene su brojne zanimljive teme među kojima izdvajamo vrste medija, društvene mreže, blogovi, mediji i ljudska prava, seksizam u medijima, novinarska etika te mobilnost mladih.

Predstavljanjem putopisa i održavanjem radionica planiraju se pružiti široka znanja o mobilnosti mladih i medijskoj pismenost koja je potrebna zbog današnjeg sveprisutnog visokog stupnja uporabe medija. Aktivnost se provodi u sklopu Eurodesk aktivnosti Mreže udruga Zagor (više o Eurodesku pronađite na na www.eurodesk.eu)