Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 28. prosinca 2018.

Na natječaj je pristiglo 1125 radova. Hrvatski školski muzej priredio je izbor dječjih likovnih radova (147 likovnih radova). Radove je odabralo stručno povjerenstvo u Hrvatskom školskom muzeju. Od 147 odabranih, dva rada su likovni radovi učenica 2. D smjera likovna umjetnost i dizajn u ŠUDIGO-u, nastala pod mentorstvom profesorice Teorije oblikovanja dr.art. Mirjane Smolić. Odabrani su radovi: U tramvaju, učenice Karle Draganić i Plants, učenice Patricije Pripeljaš.

Hrvatski školski muzej sudjeluje u suradnji s Veleposlanstvom Japana u organizaciji i prikupljanju dječjih likovnih radova za međunarodnu izložbu dječje umjetnosti u japanskoj prefekturi Kanagawa. Svake druge godine na poziv organizacije JOCA (Japan Overseas Cooperative Association) Hrvatski školski muzej objavljuje natječaj za prikupljanje dječjih likovnih radova djece u dobi od 4 do 15 godina. Idejna misija ove međunarodne manifestacije je potaknuti snove i kreativnost današnje djece koja će postati nositelji sutrašnjice te osvijestiti važnost međusobnog razumijevanja različitih kultura čitavog svijeta. Tema je bila slobodna.

Za izložbu u Japanu odabrana su i dva rada iz dječjeg vrtića Zvirek, Stubičke Toplice, dva rada iz OŠ Marija Bistrica – PŠ Laz te po jedan rad iz OŠ Konjščina i OŠ Sida Košutić, Radoboj.