Zagorje
Bajka na dlanu

Raspisan natječaj za gradnju Poslovno – tehnološkog inkubatora KZŽ

Datum objave: 10. travnja 2018.

Poslovno-tehnološki inkubator, ukupne površine 2040,29 m2 bit će sagrađen u poslovnoj zoni Krapina Nova – Zapad, imat će 13 inkubacijskih uredskih prostora te 5 proizvodnih prostora modularno prilagođenih potrebama korisnika namijenjenih poduzetnicima početnicima. Projekt će biti financiran najvećim dijelom  bespovratnim sredstvima u iznosu od 20 milijuna kuna, koja je Krapinsko – zagorska županija osigurala kroz Operativni program „Konkurentnost i kohezija 2014 – 2020“, dok je preostali iznos potreban za dovršenje investicije osiguran u županijskom proračunu. Procijenjena vrijednost radova je 29,6 milijuna kuna.

 

Kroz osnivanje Poslovno-tehnološkog inkubatora na području Krapinsko-zagorske županije bit će uspostavljen integrirani sustav (središte stručne, savjetodavne i mentorske pomoći) za potporu rasta i razvoja poduzetništva, potencijalnih i postojećih poduzetnika kroz izgradnju i opremanje potrebne infrastrukture. Osnovna orijentacija će biti povezanost s postojećim temeljima gospodarstva Krapinsko-zagorske županije, odnosno obrazovnog sustava, koji će biti u mogućnosti podržati aktivnosti unutar samog Inkubatora.

 

Ciljevi ovog projekta su: razvoj nove, inovativne poduzetničke infrastrukture, što će doprinijeti jačanju konkurentnosti i razvoju tehnološki usmjerenih i na znanju temeljenih malih i srednjih poduzetnika, rastu i razvoju sektora malog gospodarstva i podizanju razine poduzetničkog znanja. Cilj je i poticanje stvaranja novih poduzeća u Krapinsko-zagorskoj županiji, kroz: promociju poduzetništva među učenicima i studentima (putem aktivnosti edukacijsko-tehnološkog dijela inkubatora te kroz inovativni laboratorij), pružanjem podrške osnivanju novih poduzeća putem poduzetničkog inkubatora i podrškom upravitelja inkubatora koji će pružati savjetodavne usluge svim stanovnicima i korisnicima usluge virtualnog inkubatora, pružanjem podrške razvoju novih proizvodnih linija i širenju poslovanja postojećih poduzetnika (edukacijsko-tehnološkog dijela inkubatora te kroz inovativni laboratorij) i poticanjem razvoja inovativnosti kroz opremljenost prostora 3D tehnologijom – 3D printer i 3D skener. Poslovno-tehnološki inkubator Krapinsko-zagorske županije bit će uspostavljen kao poduzetnička potporna infrastruktura u 100%-tnom vlasništvu Krapinsko-zagorske županije, a upravljanje infrastrukturom će se dodijeliti Zagorskoj razvojnoj agenciji d.o.o. kao operateru.

 

Link: NATJEČAJ – POSLOVNO – TEHNOLOŠKI INKUBATOR


Fotogalerija