Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 20. svibnja 2024.

Posljednja analiza portala zupan.hr pokazala je kako je Krapinsko-zagorska županija u 2022. godini povećala izdvajanja za sport za 39 posto, čime se po rastu ulaganja smjestila ispred čak 16 županija u Hrvatskoj.

„Zagorje je uvijek voljelo sport. Iako smo mala sredina bez velikih gradova, kod nas se uvijek radilo stručno i uporno što je rezultiralo odličnim uspjesima naših sportaša u brojnim momčadskim i individualnim sportovima. Dakako da njihove uspjehe, kao i odličan, stručan i uporan rad naših sportskih djelatnika pokušavamo pratiti i županijskim ulaganjima“, istaknuo je župan Željko Kolar, koji je u veljači potpisao 243.090 eura vrijedne ugovore o županijskom financiranju Sportske zajednice Krapinsko-zagorske županije i Županijskog školskog sportskog saveza. „Njihovi programi obuhvaćaju osiguravanje osnovnih uvjeta za sport i rekreaciju, sportske manifestacije te potpore za postignute značajne rezultate. Puno ulažemo i u izgradnju sportske infrastrukture, gdje prvenstveno mislim na školske sportske dvorane. Prije nekoliko godina smo svoje znanje i energiju usmjerili na izradu projektne dokumentacije, te u sljedeće dvije godine planiramo izgradnju devet sportskih dvorana“, najavio je župan Željko Kolar.

Proračunska analiza je uzeta iz podataka o izvršenju proračuna za 2022. godinu, posljednju za koju sve županije imaju dostupne podatke o izvršenju.