Zagorje
Bajka na dlanu

„Rastimo zajedno u svakoj obitelji“

Datum objave: 27. ožujka 2023.

Na skupu su sudjelovale ravnateljice dječjih vrtića Krapinsko – zagorske županije, predstavnice Centara socijalne skrbi, predstavnice Društava Naša djeca te predstavnice obrta za čuvanje djece. Svojim dolaskom podršku radu skupa dale su i zamjenica župana Krapinsko – zagorske županije Jasna Petek te u ime Grada Zaboka v.d. pročelnika Grada Petra Vrančić – Lež.

Voditeljice skupa bile su ravnateljica Dječjeg vrtića Zipkica Dijana Lovinčić – Crnković, i v.d. voditeljice Obiteljskog centra Sanja Krsnik, , dok su prezentatorice na projektu bile psihologinja Dječjeg vrtića Zipkica Silvija Dugorepec , psihologinja u Obiteljskom centru  Dragica Slakoper – Lisica, te odgojiteljica u Dječjem vrtiću Zipkica Karmela Herčko.

Radi se o stručnom skupu, koji je održan u sklopu projekta Centra za podršku roditeljstvu Rastimo zajedno. Cilj projekta je povećati obuhvat roditelja odgovarajućim programima podrške roditeljstvu kroz informiranje i međuresorno povezivanje stručnjaka u ustanovama ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja te socijalne skrbi. Projekt se provodi u 13 županija u suradnji s 13 dječjih vrtića i Obiteljskih centara. U Krapinsko – zagorskoj županiji partneri na projektu su Dječji vrtić Zipkica i Obiteljski centar Krapina koji već dugi niz godina provode programe Rastimo zajedno.