Zagorje
Bajka na dlanu

Ulaganje u kontinentalni turizam: Ministrica Brnjac sa županom Kolarom obišla novu investiciju u Termama Jezerčica vrijednu 8 milijuna eura

Datum objave: 1. kolovoza 2023.

Ministrica turizma i sporta RH Nikolina Brnjac boravila je u utorak, 1. kolovoza 2023. u Krapinsko-zagorskoj županiji, gdje je zajedno sa županom Željkom Kolarom i gradonačelnikom Donje Stubice Nikolom Gospočićem obišla novu investiciju u Termama Jezerčica, vrijednu 8 milijuna eura.

Radi se o obnovljenom hotelskom dijelu sa smještajnim jedinicama i restoranom te velikom vodenom atrakcijom sa spray parkom i “play houseom” kojom je obogaćen vanjski dio kupališta. Novouređeni bazenski kompleks ima 1.100 metara četvornih i čak šest tobogana različitih visina, a investiciju su predstavili vlasnik ovog popularnog zagorskog kupališta Graciano Rudan s predsjednikom Uprave Rudan d.o.o. Danijelom Benčićem i direktorom Termi Jezerčica Elvisom Pavlekovićem.

Župan Kolar, koji je ujedno i predsjednik Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije, zahvalio je ministrici na posjetu Donjoj Stubici upravo u jeku turističke sezone te je naglasio važnost ulaganja u kontinentalni turizam. “Ovo je snažna poruka svima nama koji radimo u kontinentalnom turizmu, gdje je potrebno tri puta više truda, volje, energije, sadržaja da bismo privukli goste u odnosu na Jadran. Ministrica nije dala podršku samo ovoj investiciji, već razvoju cijelog kontinentalnog turizma, što se vidi i u prijedlogu novog zakona o turizmu, gdje turističke zajednice dobivaju ovlasti i mogućnosti kreiranja razvoja turizma koje do sada nisu imale”, rekao je župan Kolar te dodao kako se s nestrpljenjem očekuju rezultati javnog poziva na dostavu projektnih prijedloga projekata za koje se traži sufinanciranje putem Nacionalnog plana oporavka i otpornosti na koje su se javile i Terme Jezerčica, ali i još pet drugih hotelijera. “Naravno, tu je i naša investicija u Specijalnu bolnicu za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice, koja se odnosi na razvoj zdravstvenog turizma te u narednom razdoblju očekujemo veliki investicijski ciklus u kontinentalni turizam, odnosno turizam Krapinsko-zagorske županije”, poručio je župan Kolar.

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac uputila je čestitku na ovom velikom projektu, ali i na cijelom ciklusu ulaganja koji se još ovdje očekuje, a čija je procjena 66 milijuna eura. “Trebamo veliku reformu turističkog sektora kojoj je jedan od glavnih ciljeva privlačenje turista i na kontinent. Da bi se ti ciljevi ostvarili, osigurali smo skoro 300 milijuna euraa u pregovorima s Europskom komisijom za nove operativne programe osigurana su i dodatna sredstva koja će ići u razvoj cjelogodišnjeg turizma te za zdravstveni i aktivni turizam. Također, na to smo mislili i kroz novi Zakon o turizmu. Kroz Fond za turizam osigurat će se, kroz planove upravljanja koji će se donositi na županijskoj i lokalnoj razini, jedan dio sredstava koji će ići za razvoj kontinentalnog turizma”, rekla je ministrica Brnjac.

Predsjednik Uprave Rudan d.o.o. Danijel Benčić najavio je nastavak ulaganja u terme, naglasivši velike ambicije, dok je gradonačelnik Nikola Gospočić istaknuo važnost i značaj ovakvih ulaganja u Donju Stubicu.

U obilasku Termi Jezerčica bili su još i ravnateljica Uprave za kategorizaciju i pravne poslove Ministarstva turizma i sporta Monika Udovičić, gradonačelnik Krapine i saborski zastupnik Zoran Gregurović, voditeljica Ureda Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije Sanja Škrinjar, pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Grada Donje Stubice Silvija Knezić Vrhovec te član Uprave Rudan d.o.o. za turizam Goran Fabris.

 


Fotogalerija