Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 28. travnja 2022.

Ugovor vrijedan 66,3 milijuna kuna milijuna kuna potpisali su ravnateljica Srednje škole Zabok Draženka Jurec predstavnik izabranog izvođača radova direktor tvrtke MDK Građevinar Krunoslav Pavlinić. Potpisivanju je prisustvovao župan Željko Kolar, pročelnica Upravnog odjela za javnu nabavu i EU fondove Vlatka Mlakar, ravnateljica Zagorske razvojne agencije Karolina Barilar, Ivana Kolar iz projektnog tima Regionalnog centra kompetencija u turizmu i ugostiteljstvu Zabok te Jurica Kotarski iz Srednje škole Zabok.

Župan Željko Kolar istaknuo je kako se na ovom projektu radi još od 2019. godine, u međuvremenu su bila dva velika potresa, pandemija i ratu Ukrajini. „Upravo zbog svega toga to je velik izazov, ali izazov kojeg ćemo riješiti i realizirati jer druge opcije ni nema“ – rekao je župan Kolar dodavši kako je uvjeren da će svi dionici učiniti apsolutno sve kako bi radovi završili u roku, a sljedeća školska godina započela u novom prostoru. „To je pojedinačno naša najveća investicija nakon izgradnje Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana što je i dodatna odgovornost i za nas da to odradimo na najbolji način. Ovih 54 milijuna kuna neto je nama prije 2 mjeseca bilo bruto i to je nešto što se dogodilo na tržištu tako da će škola preko Krapinsko-zagorske županije podići kredit od 40 milijuna kuna kako bi ovu investiciju mogli uopće realizirati u roku“ – pojasnio je Kolar dodavši kako će za drugi dio projekta koji uključuje soft dio i kompletno opremanje biti potrebno izdvojiti još 66,6 milijuna kuna. „Mi smo s ovih 40-ak milijuna kuna htjeli završiti i prvu i drugu fazu. U ova dva i pol mjeseca dogodilo se toliko poremećaja na tržištu da je porast cijena toliko koliko bi koštala ova jednodijelna sportska dvorana zbog čega smo kontaktirali sva tri ministarstva koja su uključena u ovaj projekt. Zasad nismo našli rješenje, ali sam uvjeren da ćemo i to riješiti, ako nikako drugačije onda kao i često puta dosad – sami“ – zaključio je župan Kolar.

Direktor tvrtke MDK Građevinar Krunoslav Pavlinić rekao je da će, s obzirom na dugogodišnje iskustvo tvrtke u građevini, sve radove provoditi prema najvišim standardima struke. „Budući da je projekt društveno značajan, poseban cilj nam je voditi ga na transparentan način u svim fazama radova. Unatoč trenutačnim izazovima na tržištu zbog nabavke materijala i poskupljenja cijena, uvjereni smo da ćemo usprkos tome uspješno provesti ovaj projekt i nadamo se uspješnoj suradnji između svih sudionika u gradnji“ – rekao je Pavlinić te napomenuo kako je uvođenje izvođača u radove planirano za 6. svibnja.

Ravnateljica SŠ Zabok Draženka Jurec kazala je kako je ovo najveći trenutak za Srednju školu Zabok još od 1957. godine kada je započela s radom. „Kada je počelo rušenje bio je to emotivan trenutak za sve, a danas smo neizmjerno sretni jer počinje izgradnja naših novih prostora, nešto više od 5500 kvadratnih, a počeli smo s 1400 kvadrata 1957. godine. 20 učioničkih prostora bit će najsuvremenije opremljeno. Imat ćemo i kabinetsku nastavu, što nismo mogli u starom prostoru“ – rekla je ravnateljica Jurec te dodala kako će Srednja škola Zabok zahvaljujući ovom projektu dobiti nove kabinete i praktikume; ekonomska struka dobit će vježbeničku tvrtku, a turističko-ugostiteljski sektor dva praktikuma posluživanja i kuharstva s pratećim prostorima. Bit će tu i trening centar, mjesto okupljanja i usavršavanja polaznika obrazovanja odraslih, mentora i nastavnika, a u planu je i enološki podrum.

Jurica Kotarski iz Srednje škole Zabok rekao je da je za postupak radova dogradnje i rekonstrukcije Regionalnog centra proveden postupak javne nabave velike vrijednosti, na koji je pristiglo 8 ponuda. Kao ekonomski najpovoljnija ponuda izabrana je ponuda MDK Građevinar s ostvarenih 100 bodova. „Današnjim ugovorom podrazumijeva se izvođenje obrtničkih radova, građevinskih radova, elektrotehničkih instalacija, strojarskih instalacija, hortikulture, a rok izvođenja svih radova je 14 i pol mjeseci. Što se tiče usluga projektantskog nadzora, proveden je postupak jednostavne nabave, odabrana ponuda ZIP a Arhitektonski studio, koji je izradio glavni projekt. Vrijednost ugovora je 164 tisuća kuna bez PDV – a odnosno 205 tisuća kuna s PDV – om. Za usluge stručnog nazora građenja proveden je otvoren postupak javne nabave male vrijednosti, pristiglo je 8 ponuda, nakon pregleda i ocjena izabrana je ponuda Granda Projekta. Vrijednost je 398 tisuća kuna bez PDV – a, odnosno 497.500 kuna“ – kazao je Jutrica Kotarski, koji je u SŠ Zabok zadužen za javnu nabavu.


Fotogalerija