Zagorje
Bajka na dlanu

Rekordan broj posjetitelja na 21. Gljivarenju v Stubakima

Datum objave: 23. listopada 2017.

Među posjetiteljima Gljivarenja v Stubakima je i ove godine bio župan Željko Kolar koji je istaknuo kako ova manifestacija ima veliki značaj za Krapinsko-zagorsku županiju kao turističku destinaciju. „Dobro pripremljen program, dobro brendiranje i promocija, prekrasno vrijeme, puno gljiva u šumi i nikad toliko ljudi kao danas“ – rekao je župan Kolar te naglasio kako su ovu manifestaciji posjetili brojni posjetitelji hotela u okolici i zaključno poručio: „Krapinsko-zagorska županija podupire Glivarenje v Stubakima te vjerujem da ćemo u sinergiji sa Općinom Stubičke Toplice, Turističkom zajednicom Općine Stubičke Toplice i udrugama koje sudjeluju u organizaciju cijelu manifestaciji dići na još jedan viši nivo.“

Brojne goste je na prostoru Parka vozača u Pili dočekao načelnik Općine Stubičke Toplice Josip Beljak koji je istaknuo kako je Općina kupnjom zemljišta proširila prostor održavanja ove manifestacije. U organizaciji manifestacije su uz Općinu Stubičke Toplice, Turističku zajednicu Općine Stubičke Toplice sudjelovali članovi Gljivarskog društva Blagva Stubičke Toplice, Gljivarskog društva Maglen Oroslavje i Gljivarskog društva Kamilo Blagaić Zagreb te drugih lokalnih udruga.

Nakon okupljanja i riječi dobrodošlice, posjetitelji su krenuli u vođeni odlazak u šumu, gdje su brali gljive te uređivali svoje košarice. Postavljena je izložba gljiva koje je, uz prigodni predavanje, determinirao Mladen Strižak iz Gljivarskog društva Kamilo Blagaić. Svoje proizvode su ponudili i lokalni OPG-ovi i udruge, a u manifestaciji je sudjelovala i Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Krapinsko-zagorske županije te Javna ustanova Park prirode Medvednica. Gljivarski kotlić, gulaši i brojna druga jela s gljivama razgrabljena su u vrlo kratkom vremenu. U glazbenom programu nastupili su Črleni lajbeki.


Fotogalerija