Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 3. rujna 2018.

Prezentaciji programa “S odbojkom u školu” prisustvovala je i zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije Jasna Petek, koja je ovom prilikom čestitala organizatorima i inicijatorima programa te istaknula njegovu važnost za omogućivanje bavljenja sportom djevojčicama, koje su nerijetko podzastupljene u organiziranim sportskim natjecanjima.

Program mini odbojke za djevojčice uzrasta od 8 – 10 godina ove jeseni provodit će se  u 10 osnovnih škola u Varaždinskoj županiji (Ivanec, Cestica, Bednja, Petrijanec, Vinica, Kamenica, Lepoglava, Ludbreg, Kneginec  Gornji i Jalžabet) i 5 osnovnih škola u Krapinsko-zagorskoj županiji (Mače, Zabok, Bedekovčina , Krapinske Toplice i Brestovec Orehovečki). Glavni cilj programa je da se što većem broju djevojčica u manjim sredinama, gdje su podzastupljeni spol, omogući bavljenje organiziranom tjelesnom aktivnošću kroz redovito treniranje odbojke koja će im pridonijeti očuvanju psihofizičkog zdravlja.

Program je prihvaćen i bit će financiran sredstvima  Središnjeg državnog ureda  za šport Republike Hrvatske (SDUŠRH)  sa 107.000,00 kuna, Varaždinske županije sa 16.000,00 i  Krapinsko-zagorska županije sa 8.000,00 kuna. Nositelj programa je Odbojkaški savez varaždinske županije.

Prezentaciji su, uz zamjenicu župana Jasnu Petek, prisustvovali zamjenik državne tajnice SDUŠRH  Krešimir Šamija, zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak, pomoćnik tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora Siniša Krajač, glasnogovornica Hrvatskog odbojkaškog saveza Iva Bule, povjerenik Odbojkaške regije Centar Željko Jurčević te ravnatelji osnovnih škola u kojima će se provoditi program, kao i članovi projektnog tima (profesori kineziologije) koji će biti neposredni izvršioci programa. Prezentaciju je otvorio Josip Klein, predsjednik Odbojkaškog saveza Varaždinske županije, a prisutne je sa programom upoznao Vladimir Grudenić , inicijator, tvorac i koordinator programa.

Ravnateljima osnovnih škola podijeljene su odbojkaške lopte, odbojkaške mreže, antene i semafori, kao osnovni potrebni rekviziti , kako bi se odmah sa početkom školske godine, krenulo u realizaciju programa.  U programu su predviđena natjecanja kroz organizaciju turnira, za što će ekipe biti opremljene dresovima.


Fotogalerija