Zagorje
Bajka na dlanu

Sa područja KZŽ 1 nova osoba zaražena koronavirusom

Datum objave: 24. kolovoza 2020.

U protekla 24 sata evidentirana je 1 nova osoba zaražena koronavirusom sa prebivalištem na području Krapinsko-zagorske županije, točnije na području Općine Gornja Stubica. Trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom osoba s područja Krapinsko – zagorske županije je 21. U samoizolaciji se nalazi 136 osoba

Nakon što je odgojiteljica iz Dječjeg vrtića Naša radost Pregrada zaražena koronavirusom, vrtić i epidemiološka služba poduzeli su sve potrebne mjere. Cijeli vrtić je još jučer temeljito dezinficiran, dok je epidemiološka služba Zavoda za javno zdravstvo Krapinsko-zagorske županije u samoizolaciju uputila djecu jasličkih skupina koji su bili u kontaktu sa zaraženom odgojiteljicom (27 djece). U samoizolaciji se nalazi ukupno 6 odgajatelja dječjeg vrtića, dok su ostali djelatnici danas nastavili s radom.

U Dječjem vrtiću Naša radost Pregrada su cijelo vrijeme poštivane sve epidemiološke mjere predostrožnosti, te je vrtić i u kontaktu s roditeljima koje informira o daljnjem razvoju situacije.