Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 26. ožujka 2010.

Na svečanom otvorenju Sajma poslova uz pročelnicu HZZ PS Krapina Mirjanu Jurman te gradonačelnika Krapine, Josipa Horvata, skupu se obratio te Sajam otvorio  zamjenik župana Krapinsko-zagorske županije, Anđelko Ferek Jambrek, koji je ujedno dao i punu podršku organiziranju i održavanju Sajma poslova.
Otvorenje Sajma poslova modnom revijom uveličali su učenici Srednje škole za umjetnost, grafiku, dizajn i odjeću Zabok, muzičkom točkom učenici Harmonikaškog sastava Osnovne muzičke škole Krapina, a veliko zanimanje je pobudila prezentacija borilačkih  vještina Interventne jedinica policije PU krapinsko – zagorske.
Četrdesetak poslodavaca  se predstavilo putem izložbenih pultova te je ujedno to bila prilika za spanje poslodavaca i posloprimaca. Prema riječima izlagača zaprimljeno je čak 800 molbi za posao.   
Na Sajmu poslova osim poslodavaca predstavile su se sve srednje škole Krapinsko-zagorske županije te niz obrazovnih ustanova sa svojim obrazovnim programima za odrasle.
U programu Sajma održane su i radionice „Mogu li i ja biti kreativan?“ – radionica izrade u glini u suradnji s Atelierom Varga te  radionica „Tu sam želim raditi“.
 
Svi posjetitelji bili su u prilici dobiti informacije o uslugama HZZ, informacije o mogućnostima obrazovanja, koristiti računalni program profesionalnog usmjeravanja MOJ IZBOR, sastaviti životopis i zamolbu te ih predati prisutnim poslodavcima, saznati potrebe poslodavaca te dobiti informacije o kretanjima na tržištu rada.
Cilj Sajma bio je omogućiti izravan kontakt poslodavaca i onih koji traže posao, bolja usklađenost i povezanost ponude i potražnje na lokalnom i regionalnom tržištu rada te jačati partnerstvo, a što je nužnost u ovakvim gospodarskim prilikama u kojima se nalaze cijela država.