Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 9. travnja 2014.

Sajam zdravlja se održava već osmu godinu za redom u svrhu obilježavanja Svjetskog dana zdravlja u organizaciji Doma zdravlja Krapinsko-zagorske županije, a pod pokroviteljstvom Krapinsko-zagorske županije. Cilj obilježavanja ovog dana i organizacije ovog događanja je dodatno promoviranje zdravlja i zdravih stilova življenja, odnosno, podizanje svijesti građana o vlastitoj odgovornosti za zdravlje. Sudionici ovog sajma poučili su prisutne o važnosti prevencije i ulaganja u zdravlje, te o tome što pojedinac, a i društvo može učiniti za svoje zdravlje tokom cijele godine. Također se moglo čuti mnoštvo korisnih savjeta vezanih uz prevenciju kardiovaskularnih bolesti, važnosti dojenja i zdravoj prehrani. Učenici Srednje škole Pregrada i Sredne škole Bedekovčina u sklopu sajma vršili su mjerenja krvnog tlaka, razine šećera i slično. Uz njih su na sajmu sudjelovali i predstavnici Društva naša djeca Zabok, Gradskog društva Crvenog križa Zabok, Zavoda za hitnu medicinu i drugi. Sajam su prigodnim programom obogatili i polaznici dječjeg vrtića Zipkica, učenici OŠ Ksaver Šandor Gjalski te zabočki srednjoškolci.

Sve okupljene posjetitelje kratko su pozdravili gradonačelnik grada Zaboka Ivan Hanžek, župan Željko Kolar koji je istaknuo da treba djelovati preventivno te da zdravi ljudi imaju puno želja, a bolesni samo jednu – ozdravljenje, te saborska zastupnica Dunja Špoljar. Župan je sa zamjenicima i saborskom zastupnicom obišao štandove, razgledao ponudu te porazgovarao sa izlagačima.

Ovogodišnjem Sajmu zdravlja, koji se po drugi puta održao u Gradu Zaboku, uz organizatore – ravnateljicu Doma zdravlja Krapinsko-zagorske županije Nadu Dogan, prisustvovali su i ravnateljica Doma zdravlja Karlovačke županije, članovi Stručnog tima za provedbu Plana za zdravlje KZŽ, mnogi predstavnici javnih institucija u Krapinsko-zagorskoj županiji, velik broj načelnika i gradonačelnika te mnogi drugi posjetioci.

 


Fotogalerija