Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 24. ožujka 2023.

U pratnji župana Željka Kolara bili su i načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički i ravnatelj Županijske uprave za ceste Krapinsko-zagorske županije Stjepan Siroevc, koji je podsjetio kako je most preko potoka Pinja bio oštećen pukotinama i denivelacijama koje su se još dodatno manifestirale nakon potresa. „Novim projektno – tehničkim rješenjem predviđena je izgradnja novog, armirano-betonskog pločastog propusta s adekvatnom širinom za dvosmjerno odvijanje prometa i zaštitnim ogradama. Ujedno će biti uređeno i korito potoka i dio ceste u zoni propusta. Ukupna, ugovorena vrijednost radova iznosi nešto više od 140 tisuća eura, a sa radovima smo započeli krajem veljače. Ugovoreni rok završetka radova je 1. lipnja“ – pojasnio je ravnatelj Sirovec dodavši kako s obzirom na trenutno dobru dinamiku i vrijeme, očekuje da će radovi završiti i prije roka.

Župan Željko Kolar naglasio je kako je ovo još jedno gradilište koje se financira iz Fonda solidarnosti, s time da je za realizaciju ovog projekta 20-ak posto sredstava osigurala Županijska uprava za ceste. „Ovdje radimo jednu vrstu nadstandarda, odnosno proširujemo propust u odnosu na bivše postojeće stanje te će i s jedne strane propusta, odnosno mosta biti pješačka staza“ – rekao je župan Kolar te pojasnio kako u se u svakom slučaju gdje se ide kroz Fond solidarnosti s većim obuhvatom od onog koji je bio postojeći, Županija mora to sufinancirati s 20 posto vlastitih sredstava. Župan Kolar je također napomenuo  kako se na postojećoj lokaciji nalazi oštar zavoj koji će se izravnati odnosno promijenit će se trasa te ceste te tako dobiti na sigurnosti prometa.

Obilasku radova prisustvovao je i načelnik Marija Bistrice, Josip Milički koji je tom prilikom zahvalio Županijskoj upravi za ceste i Krapinsko-zagorskoj županiji zato što je ovaj most uvršten u program trenutačnih radova i gradilišta. „ – Ovo je jako bitan propusti, koji se nalazi uz silazak s brze ceste. Ova dionica kroz Selnicu jako je frekventna nakon izgradnje brze ceste, jer se velik dio prometa usmjerava ovuda i na južni dio Marije Bistrice, ali i dio stubičkog kraja“ – rekao je načelnik Milički te dodao kako će se nakon uređenja mosta, a potom i spomenutog zavoja, dobiti jedna kvalitetna i sigurna prometnica.

 


Fotogalerija