Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 15. srpnja 2018.

Prva točka dnevnog reda sastanka odnosila se na praćenje zaposlenosti osoba s invaliditetom. Prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područne službe u Krapini, 2004. godine je bilo zaposleno 40-ak osoba s invaliditetom, dok ih je prošle godine zaposleno 130. Rezultat povećanja leži jednim dijelom i u jačanju svijesti poslodavaca o svim kompetencijama, mogućnostima i prednostima zapošljavanja osoba s invaliditetom. Većem broju zaposlenih osoba s invaliditetom pridonijeli su i brojni tečajevi i edukacije kojima su podizane kompetencije i vještine osoba s invaliditetom .

Na sastanku su iznijeti i brojni problemi s kojima se osobe s invaliditetom susreću, između ostalog i zlouporaba znaka pristupačnosti i parkiranja na mjestima označenim za osobe s invaliditetom. Dogovoreno je da udruge zajednički istupe i obrate se nadležnim institucijama za rješavanje spomenutih problema.  Također je istaknuta nedovoljna potpora lokalne zajednice. U tom smislu je za naredni period dogovoreno zajedničko istupanje u javnosti i suradnja u planiranju projekata kako bi se realizirali postavljeni ciljevi, odnosno napravili pozitivni pomaci u zajedničkom rješavanju problema te senzibiliziralo društvo za problematiku osoba s invaliditetom.

Sastanku su prisustvovali predstavnici udruga osoba s invaliditetom, gradonačelnik Grada Donje Stubice Nikola Gospočić te predstavnice Krapinsko-zagorske županije.