Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 9. siječnja 2017.

Članice i članovi Savjeta mladih  raspravljali su o trenutnom stanju u procesu gospodarenja otpadom u Krapinsko-zagorskoj županiji, zakonskoj regulativi te osobito o praktičnim problemima s kojima se građani susreću.  Mlade je s cijelom problematikom podrobnije upoznala stručna savjetnica za zaštitu okoliša u Upravnom odjelu za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša Krapinsko-zagorske županije Božice Rinkovec. U raspravi, koju su zajednički moderirali predsjednica Županijskog savjeta mladih Veronika Kolman i član Savjeta Jurica Gregurić, osobitu su istaknuta neka od postignuća u sklopu Plana gospodarenja otpadom KZŽ 2008.-2015., kao i dobri primjeri nekih europskih država koji su prošle dugi proces postizanja trenutnog stanja.

Županijski savjet mladih će temeljem rasprave formirati preporuke u kojima će izdvojiti neke od mogućnosti koje sustav pruža za poboljšanje procesa učinkovitog gospodarenja otpadom..

Članice i članovi Savjeta su na ovoj sjednici raspravljali i o izvještajima o sudjelovanju na Plenarnoj sjednici Youth Regional Networka u Rumunjskoj te Nacionalnoj konferenciji savjeta mladih u Karlovcu.


Fotogalerija