Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 28. rujna 2017.

Radionica za predstavnike županijskih, gradskih i općinskih savjeta mladih provedena je u sklopu projekta Urbana primjena CLLD metodologije kao sredstvo za društveno uključivanje mladih. Ovom edukacijom se mladima željelo prenijeti informacije o provedbi CLLD (Community Led Local Development) metodologije lokalnog razvoja, koja se u tekućem programskom razdoblju (2014-20.) fakultativno uvodi u gradske sredine.

Metodologija je izravno nastala na iskustvima primjene LEADER (Liaison Entre Actions de Développement de l’économie Rurale) metode ruralnog razvoja te se zbog svoje velike uspješnosti u seoskim zajednicama sada širi i na gradska naselja zemalja EU. Očekuje se da će urbana primjena CLLD biti obavezna u sljedećem programskom razdoblju (2020-27.) pa je ovo bila jedinstvena prilika da se polaznici radionice upoznaju:

-s osnovama njezine primjene u zemljama članicama EU
-zakonodavnim okvirom EU koji se koristi u urbanoj primjeni CLLD
-s primjerima dobre prakse u EU zemljama te se povežete s postojećim urbanim CLLD skupinama u Švedskoj, Njemačkoj, Poljskoj i drugim zemljama EU
-s mogućnostima financiranja koja se već sada nude mladima kroz ESI fondove (posebno ESF) te nacionalne izvore financiranja.

Na radionici je sudjelovala pročelnica županijskog upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, udruge i mlade Martina Gregurović Šanjug te Elizabeta Škvorčec iz Županijskog savjeta mladih.


Fotogalerija