Zagorje
Bajka na dlanu

SEE MEET 2014. Pomurje-Slovenija, međunarodni poslovni susreti

Datum objave: 14. studenoga 2014.

U delegaciji Krapinsko-zagorske županije bili su i predstavnici Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Krapina i Zagorske razvojne agencije a cilj posjete bio je uspostavljanje kontakata radi moguće daljnje suradnje te sudjelovanje zagorskih gospodarstvenika na poslovnim razgovorima. Posjet se odvijao u sklopu internacionalizacije poslovanja i otvaranja novih tržišta za poduzetnike, a za koje je ŽK Krapina u ovoj godini potpisala Ugovor s Krapinsko-zagorskom županijom o sufinanciranju promocije naših gospodarstvenika.

 

Prethodno poslovnim susretima održani su sastanci u Murskoj Soboti s predsjednikom Pomurske gospodarske zbornice, Štefanom Sobočanom, direktorom Pomurske gospodarske zbornice, Robertom Grahom te direktorom Regionalne razvojne agencije Mura, Danilom Krapecom. Na sastanku su razmijenjena iskustva i uspostavljeni temelji za buduću suradnju. Pristupanjem Hrvatske Europskoj uniji na raspolaganju su nam dodatna sredstva za promociju i unapređenje poslovanja zagorskih tvrtki članica, posebno u vidu prekogranične suradnje u kojima Slovenija ima dugogodišnje iskustvo. S predstavnicima Pomurske gospodarske zbornice i Regionalne razvojne agencije Mura dogovorena je suradnja u osmišljavanju zajedničkih projekata, prijenosa dobre prakse i opće zajedničke suradnje.

 

Nakon sastanka uslijedio je posjet Međunarodnom poslovnom forumu SEE MEET 2014 koji je održan u Zdravilišću Radenci. Forumu je prisustvovalo preko 100 poduzetnika iz desetak zemalja. HGK ŽK Krapina održala je 7 bilateralnih poslovnih susreta s predstavnicima inozemnih tvrtki i institucija. Održani su sastanci sa slovenskom marketinškom i PR agencijom Novelus, slovenskom tvrtkom Proconi koja se bavi proizvodnjom gotovih jela, tvrtkom Lotrič Metrology koja djeluje na području mjeriteljstva, češkim konzultantom František Bosakom, slovenskom tvrtkom Benko-Tehna Puconci koja proizvodi metalne rešetke, ploče, mreže i okvire, predstavnicima talijanske Gospodarske komore iz Salerna te slovenskom Bankom Koper. Obostrano su prezentirani proizvodi i usluge, dogovorena je suradnja i pomoć u pronalaženju tvrtki partnera, ovisno o djelatnosti. Raspravljano je i o mogućnosti ulaska hrvatskih tvrtki na strana tržišta te organizacije inozemnih i hrvatskih poslovnih delegacija.

 

U Delegaciji Krapinsko-zagorske županije osim zamjenika župana Anđelka Fereka – Jambreka bili su i predsjednik HGK Županijska komora Krapina, Josip Grilec, direktorica HGK Županijska komora Krapina, Sanja Mihovilić te direktorica Zagorske razvojne agencije Karolina Barilar.