Zagorje
Bajka na dlanu

Sjepan Skuliber u četvrtom mandatu na čelu VZO Marija Bistrica

Datum objave: 3. travnja 2017.

Župan Željko Kolar čestitao je na izboru novom rukovodstvu Vatrogasne zajednice općina Marija Bistrica na čelu s predsjednikom predsjedniku Stjepanom Skuliberom koji je na ovu dužnost izabran četvrti uzastopni put. „Vatrogastvo na području Krapinsko-zagorske županije ima izuzetno dugu tradiciju te je ono na našim prostorima zapravo postalo način života. Od 1899. godine kad je osnovan prvi DVD u Mariji Bistrici promijenilo se vrijeme i promijenile su se okolnosti, no vatrogasci su još uvijek tu. To ima osobiti značaj danas kad je izuzetno teško naći ljude koji svoje slobodno vrijeme odvajaju za opću društvenu korist te stoga Vi vatrogasci zaslužujete jedno veliko priznanje i poštovanje od nas kojima su ljudi dali povjerenje da upravljaju našom imovinom“ – rekao je župan Kolar i dodao „Marija Bistrica kao nacionalno marijansko svetište od posebnog je značaja ne samo za našu županiju, već i za cijelu Hrvatsku i sve nas Hrvate te stoga Vi u obavljanju ovog posla imate jednu posebnu odgovornost – brigu o sigurnosti više od milijun hodočasnika koji godišnje dolaze u Mariju Bistricu“ istaknuo je župan Željko Kolar.

VZO Marija Bistrica sastoji se od DVD-a Marija Bistrica, DVD-a Laz, DVD-a Selnica i DVD-a Tugonica Podgrađe u kojima trenutno djeluje 386 vatrogasaca, od čega 76 članova djece i mladeži. VZO Marija Bistrica je u 2016. godini zabilježila 77 intervencija dobrovoljnih vatrogasaca, od čega 9 požara. Sva društva uz redovne vatrogasne aktivnosti, sudjeluju i u brojnim manifestacijama u organizaciji Općine Marija Bistrica i Svetišta Majke Božje Bistričke.

Skupštinu bistričkih vatrogasaca pozdravili su i načelnik Marije Bistrice Josip Milički, predsjednik Općinskog vijeća Teodor Švaljek, predsjednik Vatrogasne zajednica Krapinsko-zagorske županije Ivica Glas te predstavnici susjednih DVD-a i bistričkih udruga s kojima vatrogasci surađuju.


Fotogalerija