Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 17. ožujka 2015.

Zamjenica Petek pozdravila je goste iz stranih zemalja te sve prisutne u ime županije te pritom izrazila veliko zadovoljstvo što je OŠ Matije Gupca iz Gornje Stubice jedna od 6 škola koje sudjeluju u ovom međunarodnom projektu koji njeguje tradiciju i zdrav način života. Zamjenica je svim gostima poželjela ugodan boravak u Zagorju te ih ukratko upoznala s prirodnim ljepotama te povijesno-kulturnim znamenitostima naše županije za koje se nada da će tijekom ovog posjeta bar dijelom upoznati.

 

Projekt Sporture je dvogodišnji projekt, a osnovna mu je namjena očuvanje tradicionalnih igara za djecu, poticanje zdravog načina prehrane, boravka u prirodi, upoznavanje drugačijih kultura i običaja, poticanje tolerancije i podizanje svijesti o značaju vlastite kulture. Sredstva za provedbu projekta dobivena su iz Europske unije posredstvom Agencije za mobilnost i programe EU.

 

Projekt je već u svojoj drugoj godini provođenja, a sudionici iz 6 europskih zemalja Austrije, Nizozemske, Poljske, Slovenije, Španjolske i Turske ovaj tjedan borave u Gornjoj Stubici.

 

Prezentaciji sudionika prisustvovao je i načelnik općine Gornja Stubica Jasmin Krizmanić te predstavnica Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Katarina Grgec.

 


Fotogalerija