Zagorje
Bajka na dlanu

Skupština Vatrogasne zajednice – KZŽ po ulaganjima u vatrogastvo na prvom mjestu u RH

Datum objave: 23. svibnja 2022.

Župan Željko Kolar ovom je prilikom zahvalio zagorskim vatrogascima na svemu što čine na zaštitu ljudi i imovine u našoj županiji i ostalim krajevima Hrvatske te istaknuo da će Krapinsko-zagorska županija i dalje njihov rad podupirati u najvećoj mogućoj mjeri. „Gledajući po ulaganjima po broju stanovnika upravo se Krapinsko-zagorska županija po ulaganjima u vatrogastvo nalazi na prvom mjestu u Hrvatskoj“ – istaknuo je župan Kolar te poručio kako će Županija i dalje u najvećoj mogućoj mjeri podupirati vatrogastvo koje je u našoj županiji zapravo poziv i način života.

Na području Krapinsko-zagorske županije ustrojeno je i operativno djeluje 81 dobrovoljno vatrogasno društvo, od čega su tri u gospodarstvu. Ukupni operativni sastav vatrogasnih postrojbi na razini čini 1694 vatrogasnih operativnih članova i 3764 ostalih članova, te 807 pripadnika vatrogasnog pomlatka i mladeži. Predsjednik Vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije Stjepan Skuliber istaknuo je kako su vatrogasci i u prošloj, teškoj i izazovnoj godini odradili sve zadaće te ukupno zabilježili 587 intervencija, od čega 254 požara, 265 tehničke intervencije i 69 ostalih intervencija.

Okupljene su pozdravili i gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek, načelnik Sektora za vatrogastvo Hrvatske vatrogasne zajednice Mario Starčević, zamjenik predsjednika HVZ i predsjednik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Nedeljko Vukalović i predsjednik Gasilske zveze Šmarje pri Jelšah Erik Strašek te u ime domaćina predsjednik DVD-a Špičkovina Mladen Bartol.

Himne je na početku Skupštine izveo Puhački orkestar DVD Špičkovina.