Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 11. prosinca 2017.

Sjednici Skupštine prisustvovala je i predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki, koja je ovom prilikom istaknula kako je vatrogastvo jedan plemeniti poziv koji je u kontinentalnom dijelu Hrvatske jako dobro organiziran te je zapravo prerastao u način života. „To se može jasno vidjeti na primjeru dobrovoljnih vatrogasnih društava i dvije javne vatrogasne postrojbe s područja naše županije. Krapinsko-zagorska županija je s vatrogascima i vatrogastvom već dugi niz godina na „ti“.  Za srijedu, 13. prosinca, planiramo sjednicu Županijske skupštine na kojoj bi trebao biti usvojen Proračun za 2018. godinu, a dakako valja istaknuti da je u projekcijama za 2018. i 2019. godinu za Vatrogasnu zajednicu KZŽ namijenjeno po milijun kuna, što je novac koji dobrom raspodjelom može popratiti rad svih društava“ – istaknula je predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki te vatrogaskinjama i vatrogascima zahvalila za sve što čine, ne samo u požarama i drugim nepogodama, nego i u okviru društvenog života Krapinsko-zagorske županije – „najljepšeg frtalja svijeta“.

Na sjednici je prihvaćen plan rada i financijski plan Vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije za 2018. godinu, kao i  II. izmjena financijskog plana za 2017. godinu. Prijedloge su članicama i članovima Skupštine obrazložili predsjednik VZ KZŽ Stjepan Skuliber, zapovjednik Marijan Lovrenčić i tajnik Rajko Jutriša. Financijski plan za 2018. planiran je ukupno u iznosu od 1.239.200,00 kn, od čega se najviše odnosi na prihode od krapinsko-zagorske županije. U planu rada predviđene su brojne, podijeljene na sljedeće cjeline: Stručna služba, upravljanje, administracija, poslovni prostor; Aktivnosti na unapređenju zaštite od požara i vatrogastva; Osposobljavanja i usavršavanja, vježbe i natjecanja; Skrb o pomlađivanju i rad sa mladima, te Promidžba, informiranje i manifestacije.

Okupljene je pozdravio i načelnik Marije Bistrice Josip Milički, a među članovima Skupštine Vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije bilo je i dvoje vijećnika Županijske skupštine: Kristina Rafaj i Tomislav Končevski.


Fotogalerija