Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 16. prosinca 2023.

Zabočki mališani, zbor Društva Naša djeca Zabok, obilježili su u subotu, 16. prosinca 2023. velikih 30 godina na slavljeničkom koncertu održanom OŠ Ksavera Šandora Gjalskog u Zaboku.

Uz mnogobrojne Zabočane i Zabočanke, na koncertu je bila i zamjenica župana Jasna Petek, koja je tom prilikom predsjednici društva Sonji Borovčak te tajnici Jasenki Borovčak uručila zahvalnicu za 30 godina postojanja zbora te za predanost i trud u organiziranim oblicima rada s djecom i mladima.

“Društvo Naša djeca Zabok brend je Grada Zaboka, ali i Krapinsko-zagorske županije. Sve aktivnosti koje DND radi vrlo često su primjeri dobre prakse svima u Hrvatskoj, ali i nit vodilja ostalim društvima na području naše županije. Ovo je veliki rođendan, 30 godina upornosti, ljubavi, entuzijazma i kvalitete stoga velike čestitke Jasenki i Sonji te cijelom DND-u, ali i Gradu koji svesrdno podržava rad društva te svim roditeljima, bakama i djedovima na podršci u protekla tri desetljeća”, rekla je zamjenica župana Jasna Petek.

Predsjednica DND-a Zabok Sonja Borovčak ispričala je kako su upravo u toj istoj dvorani osnovne škole u Dječjem tjednu 1993. osnovani Zabočki mališani. “Neki koji su tad pjevali u zboru danas sjede u ovoj dvorani kao roditelji djece, sadašnjih pjevačica i pjevača i to nam je posebno drago”, naglasila je predsjednica DND-a Zabok Sonja Borovčak te istaknula izgradnju PIK PAK kuće koja će omogućiti da Zabočki mališani dobiju svoju dvoranu za probe jer su s obzirom na dugogodišnji rad i velike uspjehe koje imaju to i zaslužili te je pozvala sve da se priključe i doniraju za zajedničku PIK PAK kuću.

Okupljenima se obratio i gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek koji je rekao kako se podsjetio da je te 1993. nastao i Grad Zabok koji je morao tražiti svoj prepoznatljivi imidž. “Jedno od vidova stvaranja imidža prepoznatljivosti grada bila je inicijativa Društva Naša djeca za stvaranje Zabočkih mališana. Od prvog dana u Gradu Zaboku briga za djecu te sve što se veže uz njih prioritet je našeg grada. Ponosan sam na ovih trideset godina, čestitam vam te želim puno uspjeha dalje”, rekao je gradonačelnik Hanžek.

Zabočki su mališani svoj koncert započeli igrom PIK PAK spas za mene te kultnim brojalicama En ten tini i Ringa ringa raja koji su bili i ostali zaštitni znak početaka većine koncerata Zabočkih mališana u ovih 30 godina te ih djeca pjevaju s veseljem. Za ovu veliku obljetnicu pripremili su puno hitova koji su se pjevali svih ovih 30 godina, a mališane su pratile njihova voditeljica Jasenka Borovčak te korepetitorica Lidija Jadek na klaviru i Doris Tkalčević na violini.


Fotogalerija