Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 23. rujna 2014.

Ravnateljica Odgojnog doma Bedekovčina i inicijatorica ovog projekta Tamara Kotarski naglasila je kako je to socijalna usluga koja proizlazi iz Zakona o socijalnoj skrbi i koja je prvenstveno namijenjena prevenciji društveno neprihvatljivih ponašanja te prevenciji ulaska djece u institucionalnu skrb.

Osnovna škola Bedekovčina već duže vrijeme izražava želju za otvaranjem ovakve vrste usluge u školi,a Ministarstvo socijalne politike i mladih vrlo brzo zakonski je podržalo ovaj projekt u smislu promjene statuta koji je bio nužan prije otvaranja ove usluge.

Ova izvaninstitucionalna usluga namijenjena je osnovnoškolcima s područja OŠ Bedekovčina koji se u program poludnevnog boravka uključuju na inicijativu stručne službe škole zbog određenih poteškoća koje imaju, bilo poteškoća u učenju ili u ponašanju i kojima će se tijekom ove školske godine nastojati pomoći u prevladavanju poteškoća koje imaju kako bi spriječili daljnje progrediranje problema koje trenutno manifestiraju.

Zamjenica župana Jasna Petek otvorila je uslugu poludnevnog boravka u školi te istakla dobru suradnju Krapinsko-zagorske županije sa svim institucijama koje djeluju na području socijalne skrbi koja je nužna kako bi se zajednički provodile mjere propisane akcijskim planom. Izrazila je zadovoljstvo novim zakonom koji promiče deinstitucionalizaciju te naglasila da Krapinsko zagorska županija svim sličnim projektima u koje se može uključiti pruža podršku kako bismo zajedno u procesu deinstitucionalizacije bili ustrajni i čvrsti.

Otvaranju su prisustvovali i načelnik Općine Bedekovčina Darko Ban , ravnatelj OŠ Bedekovčina Marijan Kopjar i Centara za socijalnu skrb KZŽ.

 


Fotogalerija