Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 5. ožujka 2023.

Na Smotru dječjeg folklora ove se godine prijavilo više od 400 djece iz desetak skupina, čije su nastupe pratili brojni okupljeni u punoj kino dvorani u Humu na Sutli. Sve njih je na samom početku pozdravila zamjenica župana Jasna Petek, koja je i otvorila samu smotru.  „Jako me veseli što smo se našli u ovako velikom broju i što roditelji, voditelji folklornih sekcija i ovi mladi ljudi njeguju tradiciju i baštinu našeg zagorskog kraja. Vama, mladima poručila bih: plešite, čuvajte našu tradiciju i baštinu i radujte se životu“ – rekla je zamjenica Petek.

Smotra je održana u organizaciji Zajednice amaterskih kulturno-umjetničkih udruga Krapinsko-zagorske županije i KUD-a Horvatska.

„Ponosni smo što imamo perspektivu, budućnost, čuvare tradicije i baštine. Nadam se da će djeca nastaviti tradiciju jer kulturno-umjetnički amaterizam svodi se upravo na tradiciju koja se prenosi s koljena na koljeno i koju nastavljaju djeca“ – naglasio je ovom prilikom predsjednik Zajednice amaterskih kulturno-umjetničkih društava KZŽ Miljenko Vranić.


Fotogalerija