Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 7. svibnja 2023.

Smotru je otvorila zamjenica župana Jasna Petek, koja je tom prilikom istaknula kako puhački orkestri oplemenjuju i obogaćuju brojna društvena događanja u svim gradovima i općinama diljem Krapinsko-zagorske županije te svim sviračicama i sviračima poželjela uspješan nastup te jednak nastavak njihovog hvalevrijednog rada na području kulturno-umjetničkog amaterizma.
Bogatim su se programom predstavila četiri orkestra sa ukupno više od 100 svirača: Puhački orkestar Mrzlo Polje s voditeljem Juricom Rukljićem, Gradski puhački orkestar Zabok sa voditeljem Markom Bobičancem, Puhački orkestar “Ivo Tijardović” Ciglenica Zagorska sa voditeljem Robertom Mihovilićem i Limena glazba KUD-a “Lovro Ježek” Marija Bistrica sa voditeljem Robertom Homenom. Redale su se vrhunske izvedbe domaćih i stranih skladbi, od Suze za zagorske brege i Oko jene hiže, preko Hymn to the fallen i Moment for Moricone do Boney M. superhits, Rock around the clock, The Waschingtom post march i Von freund zu freund Polka…
Smotra je održana u organizaciji Zajednice amaterskih kulturno-umjetničkih udruga Krapinsko-zagorske županije i Kulturno-umjetničkog društva Lovro Ježek te su ju u dvorani Doma kulture pratili i njihovi predsjednici Gordana Kapelac i Ivan Palanović. “Vjerujem da smo svi zajedno uživali u ovoj odličnoj glazbi. Drago mi je da smo se okupili nakon pauze zbog epidemioloških mjera te se nadam da će nas iduće godine biti još više” – istaknula je na samom kraju predsjednica ZAKUU KZŽ Kapelac te potom uručila zahvalnice predstavnicima sudionika te voditeljima puhačkih orkestara.

Smotra puhačkih orkestara je bila revijalnog karaktera, no pratio ju je  selektor Josip Kapović, koji je nakon njezinog završetka dao stručni osvrt te voditeljima pružio smjernica za još uspješniji rad u narednom razdoblju. 

Načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički je svima okupljenima poželio dobrodošlicu u Mariju Bistricu.

Sljedeća u nizu smotri Zajednice amaterskih kulturno umjetničkih udruga Krapinsko-zagorske županije je Smotra folklora, koja će biti održana 21. svibnja u Maču.


Fotogalerija