Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 13. listopada 2018.

Prepuna sportska dvorana u Bedekovčini pratila je izvedbe poznatih pjesama Tomislava Bralića i Klape Intrade, koji su za ovu priliku pripremili i obradu zagorskog hita Pod brajde. Među brojnom publikom bio je i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, koji je nakon objave da je sakupljeno 32.000 kuna dobrovoljnih priloga najavio kako će Krapinsko-zagorska županija izdvojiti dodatnih 32.000 kn, dok je načelnik Bedekovčine Darko Ban istaknuo kako će Općina pomoći sa još 30.000 kn.

U publici su bili i predsjednik Republike Hrvatske u mandatu 2010.-2015. godine Ivo Josipović, predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki, saborski zatupnik Žarko Tušek, biskup Valentin Pozaić, sadašnji i bivši rektor Svetišta Majke Božje Bistričke Domagoj Matošević i Zlatko Koren, župnik župe Mače Stjepan Halužan te brojni drugi uzvanici koje je dočekivala Brigita Rogan – supruga pokojnoga dr. Stjepana Rogana.

Video: https://www.instagram.com/p/Bo49BCLFIj_/?hl=hr&taken-by=krapinskozagorskazupanija

 

Krapinsko-zagorska županija je protekle tri godine u Proračunu također izdvajala po 100.000 kuna za gradnju nove crkve u Poznanovcu. Kamen temeljac položen je 22. listopada 2016. godine.

 


Fotogalerija