Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 10. studenoga 2014.

Sportska dvorana, koja je sagrađena 2008. godine, bila je zatvorena zbog potrebe uklanjanja niza ozbiljnih propusta koji su se dogodili izvođaču radova, tvrtki Fenix d.o.o. iz Slavonskog broda. Naime, tijekom redovne kontrole ispravnosti elektroinstalacija koje mora provoditi svaka škola, u prosincu 2012. godine  utvrđen je da je boravak u dvorani opasan po život, s obzirom na nedostatak probijanja strujnog napona na više utičnica dvorane.

Osim toga, još ranije utvrđen je  niz nedostataka na krovu, fasadi, stolariji, sanitarijama, oblogama terase i vanjskom uređenju. Sanaciju navedenih nedostataka financirala je Krapinsko-zagorska županija, za što je iz proračuna izdvojila 726 tisuća kuna.

Prilikom ponovnog stavljanja dvorane u funkciju, župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar istaknuo je: „Sportska dvorana u Loboru je bila izuzetno loše građena, zbog čega ravnatelju osnovne škole nije preostalo ništa drugo nego da obustavi uporabu dvorane, a Županiji kao osnivaču škole, da krene sa 726 tisuća kuna u sanaciju praktički nove dvorane. Na objektu koji je star manje od pet godina ne bi smjelo biti nikakvih intervencija, a kamoli ovakvih financijskih ulaganja“, rekao je župan Kolar.

Gradnja dvorane stajala je 9 milijuna i 644 tisuće kuna. Od navedenog iznosa Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva osiguralo je 80% sredstava, dok je Općina Lobor osigurala preostalih 20% sredstava.


Fotogalerija