Zagorje
Bajka na dlanu

Sportske igre branitelja u Bedekovčini

Datum objave: 2. kolovoza 2020.

Branitelje iz Bedekovčine te njihove okupljene goste iz Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije na samom početku je pozdravio župan Željko Kolar, koji je organizatorima čestitao na nastavku tradicije održavanja ovih sportskih igara. „U ovim vremenima epidemije, kad je pola Hrvatske otišlo na more, vi ponovno uspijete okupiti dio ljudi da se obilježi Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja“ – rekao je župan Kolar te u osvrtu na Vojno-redarstvenu operaciju Oluja istaknuo kako je izuzetno bitno obilježavanje velikih bitaka i datuma iz Domovinskog rata.

Predsjednik UDiVDR Bedekovčina Stjepan Jaković naglasio je kako je program sportskih igara zbog epidemije koronavirusa podijeljen na dva dana. „Danas se žene i mladi natječu u lovu ribe udicom na plovak i kuha se kotlić, a u srijedu će se natjecati odrasli muški u ribolovu i u kartanju bele“ – rekao je predsjednik Jaković.

Načelnik Općine Bedekovčina Darko Ban je svima okupljenima zaželio ugodno druženje, natjecateljima puno uspjeha te da sljedeće godine više neće biti potrebe za epidemiološkim mjerama predostrožnosti.

Sportske igre branitelja održavaju se u sklopu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 25. godišnjice vojno – redarstvene operacije Oluja.