Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 3. siječnja 2017.

U sklopu 22. Zimske škole informatike će 250 sudionika na stotinjak računala u 6 učionica, kroz 17 različitih programa učiti o informatici. Najmanji će se upoznavati s računalima i osnovnim programima, dok su za ostale učenike i nastavnike organizirane brojne naprednije radionice. Zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek je na samoj svečanosti otvorenja pozdravila prisutne sudionike Zimske škole informatike koja okuplja dvjestotinjak učenika i učitelja iz Krapinsko-zagorske županije te pedesetak izvrsnih informatičara iz ostatka Hrvatske. „Krapinsko-zagorska županija se orijentirala na podršku darovitoj djeci te nam je izuzetno važno što se Zimska škola informatike već dugi niz godina održava u SŠ Krapina. U vrijeme zimskih praznika ovdje se okupljaju mladi ljudi koji odlučili svoje vrijeme utrošiti na učenje i napredovanje u informatici. Izuzetno ste motivirani, imate snažnu volju i veliki entuzijazam te vam na tome zaista čestitam i želim da i dalje razvijate svoju kreativnost, njegujete svoje talente te ustrajete u tome što volite i u čemu ste dobri“ poručila je zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek koja je ovom prilikom istaknula i da je SŠ Krapina jedna od najuspješnijih srednjih škola s područja Krapinsko-zagorske županije ta da ima suvremeno opremljene učionice koje uvelike olakšavaju provođenje programa Zimske škole informatike.

Gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović u svom je obraćanju poručio kako je sve što nas okružuje prožeto informatikom i računalima te istaknuo kako je Grad Krapina Zimsku školu informatike uvrstio među manifestacije od posebnog značenja za Grad. Predsjednik Hrvatskog saveza informatičara Alen Spiegel ovom je prilikom istaknuo veliku podršku koju Zimska škola informatike dobiva od Krapinsko-zagorske županije kao osnivača SŠ Krapina, Grada Krapine, ali i brojnih drugih podupiratelja. „Velik broj djece je uključen u ovu zimsku školu u sklopu koje na svojem znanju što je sigurno jedan od razloga zašto su rezultati našeg saveza informatičara iz godine u godinu sve bolji i bolji. Želim vam puno uspjeha u usvajanju novog znanja, proširite ga i među svojim prijateljima i kolegama – znanje treba dijeliti, a ne čuvati za sebe“ naglasio je predsjednik Hrvatskog saveza informatičara i podsjetio da o vrhunskom znanju naših mladih informatičara govori činjenica da na praksu u najbolje svjetske informatičke tvrtke svake godine odlazi čak pedesetak studenata iz Hrvatske. Viši savjetnik za tehničku kulturu i informatiku u Agenciji za odgoj i obrazovanje Žarko Bošnjak je poslije same svečanosti otvorenja istaknuo kako su ovakva educiranja izuzetna važna i poručio kako u području ICT tehnologija nema nezaposlenih „Onaj tko zna programirati sigurno će se zaposliti u najkraćem roku“ poručio je viši savjetnik Bošnjak. Sve su prisutne pozdravili i potpredsjednik Krapinskog informatičkog kluba Krunoslav Kranjčec te ravnatelj Srednje škole Krapina Ivica Rozijan koji je ukratko iznio i glavna obilježja škole domaćina.

22. Zimsku školu informatike otvorio je Domagoj Bradač koji je u 2016. godini osvojio srebrnu medalju na međunarodnoj informatičkoj olimpijadi te zlatnu medalju na srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadiradi


Fotogalerija