Zagorje
Bajka na dlanu

Središnje županijsko obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara

Datum objave: 18. studenoga 2017.

Zajednički vijenac položila je delegacija Krapinsko–zagorske županije u kojoj su bili župan Željko Kolar, saborski zastupnik Marko Vešligaj i članovi Županijske skupštine.

Nakon polaganja vijenca, župan Željko Kolar je istaknuo: „Uvijek kada se blizi 18. studenoga, prorade emocije. Mi u Krapinsko – zagorskoj županiji svih 365 dana u godini živimo i radimo s našim braniteljima“ – rekao je župan Željko Kolar te nastavio „Isto tako se uvijek sjećamo Vukovara i kroz našu manifestaciju „100 posto zagorsko Vukovaru“ i kroz obnovu Vukovarskog tornja kao simbola otpora te pomoći vukovarskoj bolnici“ – naglasio je župan Kolar.

Svijeće u spomen na žrtvu Vukovara zapalile su i delegacije braniteljskih udruga s područja Krapinsko-zagorske županije, delegacja Ministarstva unutarnjih poslova, Ureda državne uprave u Krapinsko-zagorskoj županiji, delegacija gradova i općina s područja županije te delegacija Vatrogasne zajednice KZŽ.

Krapinsko-zagorska županija je i ove godine organizirala paljenje vukovarskih lampiona u svim gradovima i općinama na području županije. Navčer 17. Studenoga između 18 i 19 sati zapaljeno je po 26 vukovarskih lampiona, koji simboliziraju 26. obljetnicu pada grada.


Fotogalerija