Zagorje
Bajka na dlanu

Sredstva iz Fonda solidarnosti: „I dalje smo u utrci s vremenom“

Datum objave: 25. svibnja 2023.

Na sastanku su, na poziv župana Željka Kolara, sudjelovali gradonačelnici i načelnici s područja Krapinsko-zagorske županije te stručnjaci iz same Županije, Zagorske razvojne agencije, Županijske uprave za ceste te općina i gradova. Sa svim korisnicima sredstava iz Fonda solidarnosti utvrđena je dinamika završetka radova i dostave Zahtjeva za nadoknadom sredstava te osiguranje likvidnosti u lipnju. Također, svi korisnici sredstava ponovno su upoznati sa obvezom redovite dostave podataka o izvršenim plaćanjima kako bi se prikupljeni podaci unijeli u platformu za izvještavanje Nacionalnog koordinacijskog tijela i ažurirali svaki dan.

Župan Željko Kolar istaknuo je kako je prošlotjedno loše vrijeme, velike oborine i otvaranje klizišta usporilo dinamiku radova, no da i dalje vjeruje u pozitivan ishod. „I dalje smo u utrci s vremenom, no vjerujem u konačan uspjeh – da ćemo uspjeti na vrijeme završiti radove i ispoštovati sve ugovore“ – naglasio je župan Kolar.

Pročelnica Upravnog odjela za javnu nabavu i EU fondove i čelnica provedbenog tijela PT1 Vlatka Mlakar još je jednom naglasila nužnost da, zaključno sa 30. lipnjem 2023. godine, trošak financiran sredstvima Fonda solidarnosti i nastane i bude isplaćen od strane Korisnika prema izvođačima, dobavljačima i pružateljima usluga.