Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 1. prosinca 2017.

Plaketu Škola ambasador Europskog parlamenta je ravnatelju Srednje škole Krapina Ivici Rozijanu uručila hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir. „SŠ Krapina je za projekt Ambasador Europskog parlamenta izabrana zbog izvrsnosti koju pokazuje već dugi niz godina. Ovdje se učenici upoznaju s Europskom unijom, promiču njezine ideje i vrijednosti te pokušavaju i druge podučiti o onome što ona jest i što znači za Hrvatsku“ – rekla je zastupnica Petir i dodala kako je svjesna činjenice da je SŠ Krapina dobitnik niza različitih priznanja, no da ovo Plaketa ima posebnu važnost jer sa sobom, uz priznanje za odrađeno,  nosi i odgovoran zadatak da se brojnim mladim ljudima prenesu odgovori o važnosti članstva Hrvatske u Europskoj uniji i o mogućnostima koje su kroz to članstvo otvorene.

Mladim ambasadorima Europskog parlamenta, njihovoj mentorici Vesni Pušelj i ravnatelju SŠ Krapina Ivici Rozijanu čestitao je i zamjenik župana Anđelko Ferek-JambrekKad vidite razinu znanja, vještina i odgovornosti koji pokazuju ovi mladi ljudi, vidite de će oni u budućnosti itekako doprinijeti razvoju i Krapinsko-zagorske županije i Republike Hrvatske“ – rekao je zamjenik župana te još jednom naglasio: „Obrazovanju nema alternative. Ulaganja u školstvo se višestruko vraćaju budućnosti, zbog čega će i Krapinsko-zagorska županija svoje cjelokupno povećanje proračuna, najavljeno za sljedeće godine, uložiti upravo u ovo područje“.

Plaketa koja nam je danas uručena veliko je priznanje dugogodišnjeg rada Srednje škole Krapina i našeg opredjeljenja, a to su višejezičnost, multikulturalnost i priprema mladih generacija za europsko tržište rada“  – ovom je prilikom naglasio ravnatelj SŠ Krapina Rozijana

U sklopu svečanosti održan je i susret zastupnice u Europskom parlamentu Marijane Petir i učenika SŠ Krapina, tijekom kojeg je zastupnica dala odgovore na brojna pitanja u funkcioniranju Europskog parlamenta i raznim poduzetim inicijativama za dobrobit Hrvatske i njezinih stanovnika.

Program “Škola ambasador Europskog parlamenta”, pokrenut 2011. u Nizozemskoj, od školske godine 2016./2017. provodi se u svim državama članicama Europske unije pa tako i u Hrvatskoj. Program se prve godine provodio u 14 škola, među kojima i SŠ Krapina, a ove se godine proširio na ukupno 25 škola iz 20 hrvatskih gradova. Neke od sastavnica programa su postavljanje info-točke o Europskom parlamentu u  školi;  tiskanje pisanih materijala za škole; organiziranje seminara za ambasadore; proslava Dana Europe u školi i dodjela plakete Škola ambasador Europskoga parlamenta.


Fotogalerija