Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 22. listopada 2018.

Srednja škola Zabok već tradicionalno sudjeluje na natjecanju u organizaciji Stredne odborne škole hotelových služieb a obchodu iz Bratislave. Tijekom petodnevnog boravka u Bratislavi, naši učenici i njihovi mentori profesori Ivan Petek i Tomislav Vranić, imali su priliku razmijeniti iskustva s kolegama iz drugih zemalja, upoznati se s načinima pripreme jela i pića kao i s kulturom i tradicijom europskih država sudionica natjecanja.

Tema ovogodišnjeg natjecanja, na kojemu su svoje predstavnike imale Slovačka, Češka, Poljska, Gruzija i Hrvatska, bila je ‘Povratak tradiciji’. Učenici Lana Blažinić, Lea Dobrečević, Ema Frigan i Antonio Pavlinić predstavljali su Srednju školu Zabok u sljedećim disciplinama: kuhanje-priprema svečanog objeda od četiri slijeda, posluživanje svečanog objeda, flambiranje postavljanje svečanog stola i spravljanje koktela.

U kategoriji kuhara natjecali su se Lana Blažinić i Lea Dobrečević (mentor: Tomislav Vranić). Ema Frigan i Antonio Pavlinić (mentor: Ivan Petek) natjecali su se u disciplini posluživanja svečanog objeda i postavljanju svečanog stola. Lana Blažinić i Ema Frigan su se okušali u disciplini flambiranja dok se Antonio Pavlinić natjecao u kategoriji spravljanja koktela.      

SŠ Zabok je natjecanje otvorila s pripremom svečanog objeda i posluživanjem, nastavila s postavljanjem svečanog stola i spravljanjem koktela te završila s flambiranjem.

„Škola domaćin se i ove godine potrudila predstaviti svoj grad, njegovu povijest i kulturu na najbolji mogući način tako da su svi sudionici nakon natjecateljskog dijela imali priliku upoznati Bratislavu i njezine znamenitosti. Prošetali smo ulicama starog grada i načas se osjetili dijelom povijesti, uspeli smo se na Slavin- spomenik tisućama mladih ljudi koji su izgubili živote u 2. svjetskom ratu, te posjetili staru utvrdu Devin koja kao da još uvijek čuva tajne onih što su plovili Dunavom i Moravom. U Slovačkom narodnom kazalištu pogledali smo predstavu ‘Rodáci’ koja se bavi univerzalnom temom raskola unutar obitelji/države“ – dio je priopćenja SŠ Zabok u sudjelovanju na ovom natjecanju, koje je završeno 19. listopada svečanom dodjelom nagrada najboljim natjecateljima.

 

Srednja škola Zabok je i ove godine bila među najuspješnijim sudionicama natjecanja osvojivši sljedeće nagrade:  

 

–          postavljanje svečanog stola: 1. mjesto- Ema Frigan i Antonio Pavlinić (mentor: Ivan Petek)

–          posluživanje svečanog objeda: 1. mjesto- Ema Frigan i Antonio Pavlinić (mentor: Ivan Petek)

–          spravljanje  koktela: 1.mjesto- Antonio Pavlinić (mentor: Ivan Petek)

–          flambiranje: 2. mjesto- Lana Blažinić (mentor: Tomislav Vranić)

 

Čestitamo !!


Fotogalerija