Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 29. lipnja 2022.

Za ovu nagradu zaslužni su učenici četvrtog razreda upravnih referenata i polovice drugog razreda opće gimnazije koji su pod mentorstvom svojih nastavnika informatike Vesne Pisačić i Krešimira Varge osmislili i izradili ukupno 8 projekata te konkurirali na natječaju drugog izdanja Digitalnog učeničkog inkubatora. Tako su učenici od ožujka do svibnja kreirali sljedeće projekte – FIT STOP, Flora & Fauna of Croatia, MBMB Planner, Reciklomat, Dvorišče, Ocijeni me, Flaster dobrote i RUN2U. Prošle godine je Srednja škola Zlatar osvojila treće mjesto, a ove godine proglašena je najinovativnijom srednjom školom.

 

Dodjela nagrada održana je na završnici učeničkog i studentskog inkubatora u ponedjeljak, 27. lipnja u zagrebačkom Hotelu International. Nagradu „Škola za inovacije“ preuzeli su ravnatelj Mladen Pavetić te mentori Pisačić i Varga u pratnji svojih učenika – predstavnika timova koji su sudjelovali na natječaju, a dodijelili su je Filip Vrhovnik, voditelj projekta i Martina Žužul, direktorica nakladništva u Školskoj knjizi. U ime ministra znanosti i obrazovanja dr. sc. Radovana Fuchsa, učenicima, studentima, mentorima i ravnateljima obratio se državni tajnik Tomislav Paljak, kao i brojni poduzetnici i vlasnici najuspješnijih tvrtki u Hrvatskoj.

 

Digitalni učenički inkubator nastao je kao inicijativa Instituta za inovacije, Školske knjige i Znanstvenog centra izvrsnosti za školsku efikasnost i menadžment kojom se učenike osnovnih i srednjih škola i u ovim izazovnim vremenima socijalnog distanciranja potiče na kreativno promišljanje i angažira oko osmišljavanja ideja i razvoja inovativnih projekata – kako bi aktivno razvijali nove generacije kreativaca i inovatora koji mijenjaju svijet. Generalni partner ovogodišnjeg izdanja Digitalni inkubator za razvoj kreativnosti i inovacijskih projekata bio je Hrvatski Telekom.

 

„Ovim putem upućujemo iskrene čestitke na trudu, entuzijazmu, kreativnosti i znanju, kako učenicima i učenicama, tako i mentoricama i mentorima. Upravo mladost, kreativnost, inovacije i znanje čine energiju koju ovo naše društvo treba kako bi krenulo snažnije put razvoja i napretka. Ponosni smo na vas i još jednom, čestitamo!“

 

 


Fotogalerija