Zagorje
Bajka na dlanu

Stigli novi nalazi: Još 20 osoba pozitivnih na koronavirus

Datum objave: 4. listopada 2020.

Od 3. listopada u 12 sati ukupno su evidentirane 22 nove osobe pozitivne na koronavirus sa prebivalištem na području Krapinsko-zagorske županije. Uz dvije osobe sa područja Grada Krapina i Grada Oroslavje o kojima smo danas već izvijestili, novooboljeli imaju prebivalište na području Grada Krapina (5), Općine Veliko Trgovišće (5), Grada Zlatar (3), Grada Pregrada (2), Općine Jesenje (1), Općine Mihovljan (1), Općine Krapinske Toplice (1),  Općine Kumrovec (1) i Općine Petrovsko (1). U istom je razdoblju pristiglo ukupno 100 negativnih nalaza, dok se još uvijek čekaju rezultati za 50 uzoraka (45 uzorka od 4. listopada te 5 uzorka od 3. listopada).

U istom je razdoblju ozdravilo 20 osoba te je ukupan broj  aktivnih slučajeva zaraze osoba s prebivalištem na području Krapinsko-zagorske županije 141. U samoizolaciji se nalazi 581 osoba.

Budući da je 3 dana za redom evidentiran dvoznamenkasti broj osoba pozitivnih na koronavirus, Stožer civilne zaštite Krapinsko-zagorske županija razmatrat će uvođenje novih protuepidemijskih mjera na području Krapinsko-zagorske županije.