Zagorje
Bajka na dlanu

Stjepan Jaković i dalje na čelu UDiVDR Bedekovčina

Datum objave: 27. ožujka 2023.

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Bedekovčina osnovana je 1997. godine te trenutno ima 101 člana, od kojih ih je 55 aktivnih. Na skupštini je odlučeno da će dužnost predsjednika i dalje obnašati Stjepan Jaković.

Na skupštini udruge je bio i župan Željko Kolar, koji je pohvalio brojne aktivnosti koje Udruga provodi. „To je jedna od udruga koja je aktivna na mnogim poljima i to, usudio bih se reći, svih 365 dana u godini i u sve uključuju cijele svoje obitelji. Njihove aktivnosti idu u tri smjera; jedan je smjer briga o samim braniteljima, drugi je širenje istine o Domovinskom ratu, a treće je uključivanje branitelja u sve sfere društvenog života. Kao što su branitelji dali svoj najveći ulog u stvaranju samostalne Republike Hrvatske u Domovinskom ratu, tako je izuzetno bitno da sudjeluju u ovom mirnodopskom dijelu, da svojim primjerom, primjedbama i prijedlozima obogaćuju svakodnevni život sredine u kojoj žive, a ova udruga to savršeno radi“ – naglasio je župan Kolar.

„Redovito sudjelujemo na svim druženjima branitelja širom Hrvatske, pa tako svake godine posjećujemo Vukovar i Škabrnju. Ove godine obilježavamo 32. godišnjicu Domovinskog rata, a 28. svibnja organizirat ćemo i 24. sportske igre branitelja, na koje će, kao i uvijek, doći branitelji iz cijele Hrvatske“ – kazao je ovom prilikom predsjednik Udruge Stjepan Jaković te napomenuo da sve aktivnosti udruge uglavnom financiranju Krapinsko-zagorske županije, Općina Bedekovčina i Ministarstvo hrvatskih branitelja.

„Uvijek su spremni pomoći u svemu, ali i mi smo tu za njih uvijek kad zatreba. Kao načelnik dostupan sam im za sve njihove zahtjeve i potrebe, tu sam da im dam podršku u ovim mirnodopskim vremenima“ – poručio je ovom prilikom načelnik Općine Bedekovčina Darko Ban, dok je ratni zapovjednik 103. brigade HV-a umirovljeni pukovnik Žarko Miholić također pohvalio rad Udruge. „Uključili su u to ne samo sami sebe, da bi evocirali uspomene i da bi se družili, nego i cijele svoje obitelji. Projekti na kojima rade i na kojima prolaze, uključujući i sve ostale udruge koje im se priključuju, su jedinstven primjer kako i u koju svrhu udruge branitelja iz Domovinskog rata trebaju funkcionirati“– naglasio je pukovnik Miholić.

 


Fotogalerija