Zagorje
Bajka na dlanu

Structia Meet u Krapini – industrija u službi turizma i kulture

Datum objave: 4. rujna 2023.

U sklopu Tjedna kajkavske kulture, u Krapini je postavljena izložba industrijskih instalacija Structia, koja pokazuje industrijske proizvode na suvremen način koristeći spoj tradicionalne proizvodnje, suvremene umjetnosti i kreativnosti

Uz izložbu, u ponedjeljak 4. rujna 2023. u Muzeju krapinskih neandertalaca održan je i okrugli stol Structia MEET, kojemu je prisustvovao župan Željko Kolar.

Župan je istaknuo kako je ova izložba spoj kulture, turizma i obrazovanja jer je uključena i škola ŠUDIGO.”Čovjek je ključ uspjeha, a to smo čuli i na današnjem panelu. Bez obzira na ideju i proizvod, teško je nešto dovesti na visoku razinu ako nemaš visokoobrazovan i motiviran kadar, koji može odgovoriti datom trenutku i biti konkurentan na domaćem i stranom tržištu. Uvijek volim doći saslušati poduzetnike i gospodarstvenike, koji vide korak dalje od trenutne situacije”, istaknuo je župan Željko Kolar te naglasio da je i u Zagorju moguć spoj turizma i industrije te kao primjer dao projekt Regeneratora.

U programu okruglog stola govorili su savjetnica Uprave Termi Tuhelj Ivana Kolar, voditeljica Odjela za međunarodnu suradnju i projekte Javne ustanove u kulturi ‘Tvrđava kulture Šibenik’ Đurđa Vrljević Šarić, direktorica ureda Turističke zajednice Grada Krapine Nedeljka Vodolšak, vlasnik galerije ‘Lauba’ Tomislav Kličko, vlasnik tvrtke ‘Prostoria’ Tomislav Knezović i direktor tvrtke ‘RGNC grupa’ Anđelko Švaljek.

Osim u Muzeju krapinskih neandertalaca,  instalacije su izložene u Parku Matice hrvatske i na Trgu Ljudevita Gaja u Krapini.


Fotogalerija