Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 11. listopada 2011.

Uz domaćina, grad Klanjec, Krapinsko-zagorska županija i Zagorska razvojna agencija ugostile su ukupno 25 ugostitelja s područja županije koji su se natjecali na najbolju štruklu 2011. godine.

Stručni žiri u sastavu Slavko Večerić, predsjednik Saveza kuhara Krapinsko – zagorske županije, Branka Kralj, Srednja škola Zabok, Branko Greblički Ventek, Ceh ugostitelja OKKZŽ-a te Anka Ilinčić, Srednja škola Zabok, najboljima je ocijenio štrukle koje su pripremili vrsni kuhari Termi Jezerčica iz Donje Stubice, a uz bok im stoji Bistro Pajdaš iz Pregrade te restaurant Sermage iz Svetog Križa Začretja.

Štrukle su prodavane po promotivnoj cijeni od 5 kuna, a ukupno je prikupljeno 4.700,00 kuna koje su donirane u dobrotvorne svrhe – udruzi za pomoć osobama s posebnim potrebama SV. Ana iz Lobora. Ujedno, Terme Jezerčica i restaurant Sermage pokazali su dobro srce te su novčane nagrade za osvojeno prvo i treće mjesto (800,00 i 300,00 kuna) također donirali udruzi Sv. Ana.

Bogat i raznovrstan show upriličio je i poznati francuski kuhar sa malih ekrana – Stephan Macchi, koji je sudjelovao u pripremi štrukli uživo u suradnji s bakama – Julijana Šereg i Marija Bračević koje su ga poučile tradicionalnoj izradi ovog zagorskog specijaliteta.

Zahvaljujemo svim posjetiteljima ove manifestacije što su svojim srcima pomogli udruzi i uljepšali prohladno subotnje popodne. Veliko hvala i svim sponzorima – OKKZŽ, HGK ŽK Krapina, medijskim pokroviteljima – Radiju Kaj i Zagorskom listu, a ponajviše stručnom žiriju i Srednjoj školi Zabok na profesionalnosti i podršci.