Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 15. lipnja 2010.

Proteklog je petka održana sjednica Povjerenstva za provedbu postupka javnog natječaja za kreditiranje poduzetnika iz projekata «Lokalni projekti razvoja malog gospodarstva» i «lokalni projekti razvoja – mikrokreditiranje».
Za Lokalne projekte razvoja malog gospodarstva zaprimljena su 23 zahtjeva za subvenciju kamata na poduzetničke kredite u ukupnom iznosu od 54,5 mln. kn kredita, a odobreno je subvencija za 15 zahtjeva za kredite ukupnog iznosa od 32,9 mln. kn.  Dodajmo da su subvencije odobrene proizvodnim djelatnostima. Po realizaciji kredita, uz zadržavanje postojećeg stanja zaposlenosti, predviđeno je i otvaranje 57 novih radnih mjesta. Također podsjećamo da je ovaj natječaj i dalje otvoren.
Za lokalne projekte  razvoja – mikrokreditiranje zaprimljeno je  11 zahtjeva za subvenciju kamata na poduzetničke kredite u ukupnom iznosu od 1,5 mln. kn kredita, a odobrena subvencija za 6 zahtjeva za kredite ukupnog iznosa od 0,8 mln. kn. I ovaj je natječaj i dalje otvoren.
Dodajmo još da je u tijeku obavještavanje prijavitelja o rezultatima, a konačnu odluku o odobrenju kredita donose poslovne banke.