Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 30. lipnja 2018.

Zamjenik župana Anđelko Ferek-Jambrek čestitao je svim učenicima Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću iz Zaboka na završetku srednjoškolskog školovanja te maturanticama koje su sva četiri razreda prošle s prosjekom ocjena 5,0 – Luciji Strugar i Ivani Mikulčić uručio poklon paket Krapinsko-zagorske županije zajedno s novčanom nagradom od 1.000 kuna. „Smatramo da je prioritet Krapinsko-zagorske županije ulaganje u školstvo i obrazovanje. Provodimo brojna ulaganja u infrastrukturu, gradnju dvorana i energetsku obnovu škola, no jednako tako želimo nagrađivati i naše učenike i nastavnike. Prošli smo tjedan održali tradicionalan prijem za učenike koji su ostvarili odlične uspjehe na državnim natjecanjima, a sada nagrađujemo i najbolje od najboljih – učenike koji su sva četiri razreda prošli sa prosjekom 5,0“ – rekao je zamjenik župana Ferek-Jambrek.

Na svečanosti je podijeljena 91 svjedodžba u uspješno položenim završnim ispitima i stečenim stručnim kvalifikacijama. Maturanti su kroz svoje školovanje u ŠUDIGO-u proveli gotovo 4.500 sati te su nastavu pohađali ukupno 137 tjedana. „Pružili smo Vam, po našem uvjerenju, solidna znanja i izvrsno stručno obrazovanje, a namjera nam je bila da vam usadimo odgovoran odnos prema sebi i drugima te razne ljudske kvalitete“ – istaknula je ravnateljica Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok Božica Šarić.

Okupljene maturante, njihove profesore i roditelje pozdravila je zamjenica gradonačelnika Zaboka Valentina Đurek, koja je prije stupanja na ovu dužnost radila upravo kao profesorica u ŠUDIGO-u


Fotogalerija