Zagorje
Bajka na dlanu

Sudjelovanje Krapinsko-zagorske županije na EXPO REAL

Datum objave: 10. listopada 2013.

Prvog dana sajma, 07. listopada, delegacija načelnika i gradonačelnika (g. Marko Kos, g. Marko Vešligaj, g. Anđelko Topolovec, g. Stjepan Sirovec, g. Marko Martinolić, gđa. Marija Pernjek, g. Ernest Svažić) te predstavnice Zagorske razvojne agencije (gđa. Mirela Kerep, gđa. Helena Matuša) prisustvovali su otvorenju sajma te na štandu u paviljonu A1 predstavljali mogućnosti ulaganja u Krapinsko-zagorsku županiju. Prilikom otvorenja organiziran je sastanak s predstavnicima Veleposlanstva Republike Hrvatske u Njemačkoj. Tom je prigodom gospodin Petar Uzorinac, konzul, naglasio mogućnosti jače suradnje između Republike Hrvatske i njemačkih tvrtki i to kroz organizaciju fokus grupa i susreta s mogućim ulagačima. Istaknuo je kako je Veleposlanstvo spremno odgovoriti na svaki upit te stoji na raspolaganju hrvatskim tvrtkama prilikom traženja poslovnih partnera. Nakon službenog posjeta štandu, konzul je naglasio kako se u sjeverozapadnoj Hrvatskoj krije interesantno tržište za njemačke tvrtke te da svakako taj potencijal treba iskoristiti. Pohvalio je sudjelovanje na sajmu kao proaktivan korak ka otvaranju tržišta te naglasio važnost promocije i prezentacije ulagačkih potencijala kroz ovakve sajmove.

 

Osim poslovnih zona Krapinsko-zagorske županije, na sajmu su se predstavljale i zone Varaždinske županije te su sajam posjetili i g. Predrag Štromar, župan, g. Alen Košić, zamjenik župana, g. Martin Hajdinjak, pročelnik ureda za gospodarstvo,regionalni razvoj i europske integracije, g. Tomislav Osonjački, direktor ŽUC VŽ te Nikola Kučiš, direktor Agencije za razvoj Varaždinske županije (AZRA d.o.o.).

 

Osim delegacija dvaju županija, ulagački potencijal regije sjeverozapadne Hrvatske promovirali su i saborski zastupnici g. Mario Habek te g. Marijan Škvarić, zastupnik sabora i gradonačelnik Lepoglave.

 

U ponedjeljak, u popodnevnim satima, sajam su posjetili i g. Alen Leverić, zamjenik ministra za gospodarstvo te gđa. Sabina Škrtić, pomoćnica ministra za investicije i konkurentnost.

 

EXPO REAL predstavlja međunarodni sajam nekretnina i investicija. Održava se svakog listopada od 1998. godine u Münchenu u Njemačkoj. Cjelokupni sektor okuplja se na jednoj lokaciji na tri dana te stvara prepoznatljivu poslovnu platformu. Najveći business to business (B2B) događaj sezone za investicije u Europi, nudi optimalne uvjete za efikasno umrežavanje

i velike mogućnosti pozicioniranja na tržištu i poslovne analize. Preko 1700 izlagača iz cijelog svijeta prezentira svoje proizvode i usluge potencijalnim ulagačima na preko 64 000 metara kvadratnih izložbenog prostora. Gosti sajma su predstavnici cjelokupnog lanca ovog sektora: manageri investicijskih projekata, investitori i financijeri, konzultanti i agenti, arhitekti i prostorni planeri, upravitelji poslovnim nekretninama, upravitelji rasta i razvoja tvrtki te predstavnici regija i gradova.

 

Osim samih izložbenih prostora, u samom programu sajma nalaze se i brojne konferencije:

80 simpozija, konferencija i panel diskusija u kojima sudjeluje više od 400 najutjecajnijih osoba na tržištu nekretnina i u sferi ulaganja.