Zagorje
Bajka na dlanu

Suradnja LAG-a Zagorje – Sutla i bugarskog LAG-a Avren – Beloslav

Datum objave: 4. prosinca 2019.

Sporazum su potpisale predsjednica LAG-a Avren – Beloslav Denitsa Todorova Todorova i predsjednica LAG-a Zagorje – Sutla Valentina Đurek, ujedno i zamjenica gradonačelnika Zaboka, koja je istaknula da  je bugarski LAG relativno mlad, dok LAG Zagorje – Sutla već bilježi puno odličnih rezultata u provedbi projekata.  „Vrlo smo dobri u provođenju lokalne razvojne strategije, na području volonterizma, poduzetništva, puno projekata provodimo za poljoprivrednike te za mlade. Pioniri smo u Hrvatskoj u provođenju projekta ‘Uzmi pare i napravi nešto za mlade, tako da vjerujem da ćemo biti dobri partneri novim kolegama i u praksi pokazati kako se to radi“, rekla je Valentina Đurek, dodavši da se kroz ovu suradnju otvara veliko tržište.

 

Suradnju je pohvalio i zamjenik župana KZŽ Anđelko Ferek – Jambrek, koji je rekao da se kroz udruživanje postaje jači te je dodao da je Regionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske jedna od najboljih energetskih agencija u Europi. „Mnogi upijaju iskustva i uče od REGEA-e i Krapinsko – zagorske županije a dokaz tome je i ova nova suradnja“, rekao je zamjenik Ferek – Jambrek.

 

Ravnatelj Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske Julije Domac rekao je da je inicijativa za suradnju pokrenuta prije nekoliko mjeseci, kad je REGEA kao nositelj ManagEnergy  – servisa europske komisije za podizanje kapaciteta europskih energetskih agencija boravila u crnomorskoj regiji i prezentirala svoja iskustva i projekte, s područja Krapinsko – zagorske županije i susjednih županija. Događanju je nazočio i gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek.


Fotogalerija