Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 14. travnja 2010.

Danas je u Zagrebu Sonja Borovčak, zamjenica župana, održala sastanak s bivšim predsjednikom Stjepanom Mesićem. Nakon upoznavanja s nizom projekata i manifestacija koje se održavaju u našoj županiji, Mesić je izrazio želju da nekima od njih i osobno nazoči. Tako će bivši predsjednik sudjelovati u obilježavanju Dana županije na svečanoj sjednici Županijske skupštine koja se održava 23. travnja. Posjetit će i Kumrovec na Dan mladosti 22. svibnja te biti pokrovitelj koncerta Mladih antifašista na kojem će nastupiti i Zabranjeno pušenje, a isto tako i, ukoliko mu to prepun program dopusti, biti sudionik Okruglog stola o regionalnom razvoju koji se održava na europskoj razini, a čiji će domaćin biti župan Siniša Hajdaš Dončić u lipnju ove godine. Velik prijatelj Krapinsko-zagorske županije održat će i sat povijesti za učenike Gimnazije AGM u Zaboku u Europskom tjednu početkom svibnja.
 
Dokazano veliki ljubitelj Zagorja, Stjepan Mesić, zahvalio je Sonji Borovčak na dolasku u njegov novi ured i izrazio želju da će se suradnja njega i naše Županije nastaviti na razini kakva je bila i za vrijeme trajanja njegova predsjedničkog mandata.

Kroz nekoliko posjeta Krapinsko-zagorskoj županiji Mesić je uvijek naglašavao turističke potencijale i izvrsnu pozicioniranost Zagorja, ali isto tako i na nedovoljno investicijsko osvrtanje državne vlasti, posebice pritom ističući  zapuštenost kumrovečkih objekata, a koji se nalazi u državnom vlasništvu.