Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 4. lipnja 2020.

Učenici 9 srednjih škola s područja Krapinsko-zagorske županije će u ponedjeljak, 8. lipnja krenuti s polaganjem ispita državne mature. Ispitima će pristupiti 810 maturantica i maturanta, koji će do 24. lipnja imati ispite iz obaveznih predmeta, a od 25. lipnja za izborne predmete. Župan Željko Kolar poručio je kako je u Zagorju sve spremno za održavanje državne mature. „Ni jedna generacija nije u ovakvim uvjetima dolazila na maturu, koja je sama po sebi određeni stres, a u ovakvim uvjetima još i veći. Škole će napraviti sve da im se olakša ovo stresno razdoblje i da se matura održi u najboljim mogućim uvjetima. Bez obzira na on line nastavu i nastavu od kuće, vjerujem da su se maturanti pripremali za maturu. Svima želim da upišu fakultet koji su si odredili, a onima koji će ostati na tržištu rada, koji su odlučili da ne nastave daljnje školovanje ili završili strukovne škole pa će majstori i zapošljavati sami sebe, želim da ostanu raditi na području KZŽ“ – rekao je župan Kolar te maturanticama i maturantima te njihovim roditeljima  poručio kako su škole osigurale uvjete fizičke distance, a Županija kao osnivač škola i zaštitnu opremu te da se ne trebaju brinuti za sigurnost u školama, već se mogu koncentrirati na polaganje mature.

Na župana Kolara nadovezao se i ravnatelj Srednje škole Krapina i voditelj aktiva ravnatelja srednjih škola Krapinsko-zagorske županije Ivica Rozijan: „Napravili smo temeljite pripreme kako bi ovaj najturbulentniji i najizazovniji trenutak u specifičnoj školskoj godini prošao u redu. Osigurali smo sigurnosno-zdravstvene, higijenske i zdravstvene uvjete na zavidnoj razini“ – rekao je ravnatelj Rozijan, koji se osvrnuo i na proizvodnju zaštitnih vizira u SŠ Krapina  „Cilj nam je da do jeseni za sve djelatnike osnovnih i srednjih škola izradimo zaštitne vizire ukoliko bi došlo do toga da se postrože mjere – objasnio je ravnatelj“ – naglasio je ravnatelj rozijan.

UPISI U SREDNJE ŠKOLE

Zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek podsjetila je i kako je 1. lipnja počeo online upis u srednjoškolske programe, dok prijava obrazovnih programa počinje 8. srpnja te traje do 22. srpnja. Konačna ljestvica bit će objavljena 25. srpnja.  „Novost je da je ove godine sve moguće on line. Također, imamo i dva nova srednjoškolska programa za vozača u SŠ Konjščina te za staklara u SŠ Bedekovčina za koji se ovih dana čeka suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja. Ove godine osmi razred u našoj županiji završava 1149 učenika, a u 10 srednjih škola imamo 1419 slobodnih upisnih mjesta“ – izvijestila je zamjenica župana Jasna Petek.

 

LINK NA VIDEO: https://www.instagram.com/p/CBAksi-HMgv/


Fotogalerija