Zagorje
Bajka na dlanu

Svečana podjela diploma polaznicima edukacije za zvanje Uzgajivač peradi

Datum objave: 29. travnja 2014.

Zamjenik župana Krapinsko-zagorske županije Anđelko Ferek Jambrek i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu, promet, komunalnu infrastrukturu i EU fondove, mr.sc. Luka Čuljak su uz ravnatelja Učilišta APIS Darija Frangena, te ravnatelja SŠ Bedekovčina Zlatka Radmana podijelili diplome za 20 polaznika koji su uspješno položili ispit po završenim predavanjima.

Edukaciju za Uzgajivača peradi provodilo je Učilište APIS iz Velike Gorice u prostorijama Srednje škole Bedekovčina gdje se održavao teorijski dio predavanja, dok se praktični dio organizirao kod vanjskih suradnika Učilišta koji primjenjuju suvremene tehnologije i sustave proizvodnje, a sama edukacija održana je u ukupnom trajanju od 120 sati.

Cilj ove edukacije je osposobiti poljoprivrednike za uzgoj peradi na njihovim poljoprivrednim gospodarstvima, te pripremiti ih za sudjelovanje na zajedničkom tržištu EU i omogućiti im bolju osposobljenost za primjenu zajedničke poljoprivredne politike. Nadalje, cilj je omogućiti im i pružiti potporu u stjecanju znanja iz područja ruralnog razvoja i tehnologije i organizacije poljoprivredne proizvodnje, te uzgoja peradi kako bi bili što konkurentniji na tržištu.

Kako je edukacija iznimno važna za poljoprivredne proizvođače Krapinsko-zagorska županija potiče edukaciju poljoprivrednika putem sufinanciranja aktivnosti sudjelovanja (kotizacija) na predavanjima, savjetovanjima, tečajevima i seminarima, aktivnosti organiziranja predavanja, savjetovanja, tečajeva te aktivnostima posjete stručnim i znanstvenim institucijama, oglednim tvrtkama i gospodarstvima u zemljama EU-a, a vezano uz ruralni razvitak.

 


Fotogalerija