Zagorje
Bajka na dlanu

Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Hrašćina

Datum objave: 26. svibnja 2023.

Na svečanoj sjednici bio je i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, koji je Dan Općine Hrašćina čestitao i kao izaslanik Predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića. „Krapinsko-zagorska županija će i dalje nastaviti ulaganje u obrazovanje na području Hrašćine. Kroz ovu i sljedeću godinu završit ćemo i energetsku obnovu i dogradnju škole. Sigurno ćemo do kraja godine imati i građevinsku dozvolu za gradnju meteoritskog centra te ćemo za terensku nastavu otkupiti i okolno zemljište. To su aktivnosti koje smo dignuli na razinu Instituta Ruđer Bošković i vjerujem da ćemo ovdje u Hrašćinu napraviti ne Hrvatsku, nego europsku atrakciju“ – poručio je župan Kolar i najavio da će na prezentaciju projekta u Hrašćinu doći i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović.

Svečanu je sjednicu otvorila predsjednica Općinskog vijeća Općine Hrašćina Ljubica Mikulčić, dok je načelnik Općine Branko Tukač govorio o realiziranim i planiranim općinskim projektima. Okupljene je pozdravilo i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora saborski zastupnik Siniša Jenkač te izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske državni tajnik Zdravko Tušek. Prisutnima se u ime okupljenih čelnika jedinica lokalne samouprave obratila načelnica Konjščine Anita Krok.

Na svečanoj su sjednici uručena ovogodišnja priznanja i zahvalnice Općine Hrašćina, dok su u popratnom programu nastupile učenice Područne škole Hrašćina.

Svečana sjednica održana je u sportskoj dvorani Područne škole Hrašćina.

 


Fotogalerija