Zagorje
Bajka na dlanu

Svečana sjednica povodom Dana grada Krapine

Datum objave: 6. prosinca 2021.

Svečanoj sjednici nazočio je i župan Željko Kolar, koji je istaknuo da je suradnja Grada i Županije vrlo dobra, posebice na strateškim projektima. „Naš poduzetnički centar je napravljen u Krapini europskim sredstvima, ali smo prije s Gradom Krapinom dogovorili da u tu svrhu daruje zemljište Krapinsko – zagorskoj županiji. Tu je i projekt Šemničkih Toplica, gdje smo se mi uključili u izradu samog projekta i sufinancirali udio samoga Grada a tu su i kontakti vezani za Lepoglavsku spojnicu i za infrastrukturu. U sljedećem razdoblju nas očekuje priča elektrifikacije pruge do Krapine koja je nama od strateškog interesa. Konačno ćemo staviti u funkciju podzemnu garažu kod srednje škole u Krapini, koja će sigurno s 50–ak mjesta, čime ćemo smanjiti problem parkiranja koji objektivno postoji u Krapini. U planu su i projekti uređenja i modernizacije pristupne ceste Domu zdravlja u Krapini te soft projekti koje ćemo zajedno provesti u sljedećem razdoblju“, rekao je župan Kolar.

 

Na svečanoj sjednici dodijeljena su i gradska priznanja. Mala plaketa Grada Krapine uručena je Nikoli Dakoviću i Petri Žnidarić za uspjehe postignute na natjecanjima iz znanja i za promicanje imena Grada Krapine te Borni Cesarcu za uspjehe u promicanju sporta i zdravih stilova života kod djece i mladih te za promicanje imena Grada Krapine.

Plaketa Grada Krapine dodijeljena je Suzani Pracaić za doprinos u razvoju obrazovanja i mentorstva u Gradu Krapini, Stjepanu Šalkoviću za uspjehe postignute u unapređenju i modernizaciji strukovnog obrazovanja, za izvrsne mentorske rezultate te za promicanje imena Grada Krapine te Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Donja Šemnica povodom 40. godišnjice rada i djelovanja, za postignute uspjehe na zaštiti imovine građana te za promicanje volonterizma u Gradu Krapini.

Povelja Grada Krapine uručena je Dragutinu Čavužiću i Marijanu Travenšćaku za osobiti doprinos promicanju dobrovoljnog davanja krvi i zdravstvenih programa Hrvatskog Crvenog križa, Rajku Furešu, prim. dr .med. za izniman doprinos u promicanju kajkavštine te za osobita postignuća u području kulture, obrazovanja i znanosti, Josipu Hršaku za izniman doprinos unapređenju gospodarstva i za promicanje imena grada Krapine te Zvonimiru Friščiću, dr. med. spec. radiologije za izniman doprinos u unapređenju zdravstvene skrbi u gradu Krapini.


Fotogalerija